Forsvarsproblemer er som troll i ord

Jürgen Klopp søker stadig etter en løsning på mange baklengsmål på dødballer i mot, mens det offensive spillet lysner.

Jo mer det snakkes om Liverpools problemer på dødballer, jo verre blir det, slik føler Jürgen Klopp det for øyeblikket. På den annen side er han fornøyd med formen til Roberto Firmino, og hvordan hans lag scoret fem mål mot Norwich.

- Jeg var en under middels spiller, men hvis det var noe jeg greide var det å forsvare på dødballer i mot. Det er ikke så vanskelig. Nå er det som en selvoppfyllende profeti, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo om at alle baklengsmålene fra faste situasjoner er som troll i ord.

- Alle snakker om det, vi tenker på det, og vi går selvsagt gjennom situasjonene.

Spilte den riktige pasningen

- Når jeg så hvordan vi spilte etter den tredje scoringen (mot Norwich), da var det virkelig god fotball. Det hadde alt, fortsetter Klopp om Liverpools offensive spill.

- Vi snakket noen dager etter Manchester United og alle spurte meg om Firmino var et oppspillspunkt. Hva som gjør en til en angriper er et vidt begrep. Han er en veldig offensiv spiller og en offensiv spiller kan være en spiss dersom han har de fysiske forutsetningene. Jeg kjenner til mange angripere som er 170cm, noe over 160cm, hvor høy er Lionel Messi?

- Firmino scoret to mot Arsenal, han scoret to mot Norwich. Slik er det, han kan spille og han kan score mål for oss. Han er et godt alternativ, fleksibel og i utmerket form.

- Å ha et alternativ som Christian (Benteke) er også bra. Vi har for mange kamper til å kunne si at han er et førstevalg og han er det ikke, vi tar alltid en avgjørelse om det.

- Mot Norwich kunne vi se hvordan vi skapte sjanser, men vi skapte sjanser mot Manchester United og scoret ikke. Det er problemet.

- Vi var alene i straffefeltet og behøvde bare å finne én pasning. Som ved Henderson’s scoring, vil jeg si at vi denne sesongen har hatt 350 ganger en spiller i en slik posisjon men hvor pasningen ikke kom – det er frustrerende for en manager.

- På lørdag spilte vi den pasningen, og jeg var fornøyd. Enda mer fornøyd når ballen går i mål, det er klart.