Forventer «tidenes høyeste tribunal-sum»

Kompensasjonen som Liverpool må betale til Burnley for Danny Ings, er ennå ikke blitt satt.

Det er omtrent ni måneder siden Ings ble klar for Liverpool etter fire sesonger som spiss i Burnley. Overgangen var «gratis», men fordi engelskmannen er under 24 år, hadde Burnley krav på utdanningskompensasjon.

Les også: Frustrert over manglende betaling

Den måtte klubbene selv bli enige om, eller så skulle et uavhengig tribunal sette en sum ut ifra partenes krav og påstander. Den profesjonelle kompensasjonskomiteen for fotballspillere (PFCC) jobber i dag fortsatt for å finne en løsning.

– 500 sider med dokumentasjon

– Grunnen til at dette skiller seg ut fra de vanlige sakene, er at dette tribunal-kravet vil være det største i historien, sier Dave Baldwin i Burnley-ledelsen til BBC Radio Lancashire.

Hittil er det de 6,5 millioner pundene Chelsea betalte Manchester City for Daniel Sturridge i 2009 som er den høyeste tribunal-summen i engelsk fotball. Baldwin sier det har tatt tid fordi klubben vil overbevise PFCC om at Ings er verdt såpass mye.

Saken fortsetter under.

– Vi snakker om dokumentasjon på drøyt 400–500 sider med vitneuttalelser, beviser, analyser om spillerprestasjoner, erklæringen om hvorfor vi gjør en vurdering om hva vi mener spilleren er verdt sammenliknet med det Liverpool ønsker å tilby, sier Baldwin.

Mener skaden ikke betyr noe

Ings, som kom til Burnley fra Bournemouth i 2011 for én million pund, scoret 43 ganger på 130 opptredener for klubben, og var deres klare toppscorer da de rykket ned fra Premier League i fjor.

Les også: Slik bestemmes prisen

Selv om Ings har gått skadet i brorparten av tiden som Liverpool-spiller, påpeker Baldwin at den nåværende spillerverdien ikke betyr noe når partene skal jobbe frem til en sluttsum.

– Verdien er basert på treningskompensasjon, ikke markedsverdien til en spiller. Det handler om hvor lenge man har hatt den spilleren i klubben, hva man gjorde for å utvikle ham, hvordan investeringene i utviklingen hans var, og som et resultat av det handler det om hva slags spiller man hadde produsert da han forlot klubben, forklarer Baldwin.

– Dermed bør skaden hans ikke ha noen relevans overfor tribunal-panelet, konkluderer han.

Les også: Har begynt å løpe ute igjen