Fryser billettprisene etter protester

Liverpools eiere innrømmer at de bommet med deler av den ferske billettplanen for neste sesong.

Nå svarer Fenway Sports Group (FSG) supporterne med å fryse billettprisene på Anfield de to neste sesongene, og kategoriseringen av kamper blir fjernet. Dermed skal kampbilletter koste like mye uansett motstander.

«Det har vært en turbulent uke», står det i et offisielt brev fra klubbeierne John Henry, Tom Werner og Mike Gordon til fansen. «På vegne av alle i Fenway Sports Group og Liverpool Football Club ønsker vi å beklage for bekymringen etter vår plan for billettpriser til 2016/2017-sesongen.»

– Ikke tatt penger fra klubben

Amerikanerne sier de spesielt ønsker å fjerne inntrykket av at de ikke bryr seg om supporterne, om at de er grådige, og om at de forsøker å hente ut personlig profitt fra klubben. «Tvert imot er det helt motsatt», heter det i brevet som ble publisert på både klubbens nettsider og i engelske medier.

Saken fortsetter under.

FSG PÅ ANFIELD: Tom Werner (fra venstre), Michael Gordon og John W. Henry.

«Vi har aldri tatt en eneste penny ut av fotballklubben. I stedet har vi satt inn enorme summer av våre egne penger for å forbedre spillerstallen og modernisere LFCs infrastruktur.» Som eksempel trekker de frem de 120 millioner pundene som ble spyttet inn for å utvide Main Stand.

De var sterkt involverte i prosessen til den nylig offentliggjorte billettplanen for kommende sesong, forklarer dem, med spesielt fokus på blant annet lokale ungdommer og «rimelige priser» for mange i Liverpool. Og det er delen av planen de mener var god.

Trodde på støtte for billettplanen

«På den annen side var deler av billettplanen vår feil», fortsetter brevet. De hadde økt prisen på en rekke billettyper, noe som sørget for større inntekt for billettoverskuddet.

FSG forteller at de trodde på støtte fordi kampbillettene som ble betraktelig dyrere, var «oppgraderte seter på det som vil være den nyeste tribunen i engelsk fotball», der fokuset ikke var rimelighet, men en del av tilbakebetalingen av det massive lånet på 120 millioner pund.

Saken fortsetter under.

«NYE» MAIN STAND: Anfield-kapasiteten blir 54 000 når Main Stand blir klar i sommer.

«Den utbredte motstanden mot denne delen av planen har imidlertid gjort det klart at vi tok feil», står det videre. «Meldingen er mottatt.»

Dette er endret:

FSG sier de etter «en intens periode» samtaler i klubbledelsen har bestemt seg for å gjøre en rekke store endringer på strukturen foran 2016/2017-sesongen:

• Kategoriseringen – A, B og C – av kamper fjernes. Uansett motstander betaler man lik pris for kampbilletter.
• De drøyt 10 000 billettene til 9 pund for unge tilbys til hver kamp
• Det dyreste sesongkortet fryses på 869 pund, mens det billigste faller med 25 pund – til 685 pund
• Sesongkortene på alle andre tribuner fryses.
• Prisene på billetter justerer slik at inntekten på billettene ved vanlige kampdagbilletter (GA) fryses.
• Prisen for høyeste GA-billett fryses på 59 pund.

Dette gjelder fortsatt:

• 20 000 billetter gjennom Premier League-sesongen selges for halv pris til 17–21 år gamle ungdommer
• 1 000 billetter skal i løpet av sesongen gis vekk gratis til skolebarn i Liverpool

Denne planen gjelder for både 2016/2017 og 2017/2018, bekrefter FSG. «Vi mener vi har vist oss villige til å lytte nøye, revurdere vår posisjon og opptre handlekraftig.»

«Det unike og hellige forholdet mellom Liverpool Football Club og supporterne har alltid vært først i tankene våre. Det representerer hjertet til denne ekstraordinære fotballklubben.»

Klikk her for fullstendig billettoversikt for de to neste sesongene!