Gir Klopp æren for at han er blitt så god

Pierre-Emerick Aubameyang mener Jürgen Klopp forvandlet han til spissen han er i dag. Torsdag må Klopp finne en måte å nøytralisere sin tidligere elev på.

Pierre-Emerick Aubameyang står øverst på ønskelisten til flere europeiske storklubber til sommeren.

Da Dortmund snudde nederlag til seiere i helgen, og sikret Champions League-spill neste sesong, var Aubameyang på scoringslisten igjen.

Torsdag venter Liverpool og hans tidligere trener Jürgen Klopp i kvartfinalen i Europa League.

– Det er bra for oss å ha denne kampen. Vi kan vise Klopp at vi har jobbet hardt for å komme tilbake dit vi var, og at vi har utviklet oss. Det vil helt klar bli en veldig vanskelig kamp, men vi vil vise Klopp at vi jobber veldig hardt, sier Aubameyang.

LES OGSÅ: Dortmund snudde kampen

37 mål på 39 kamper

– Jeg skylder ham mye. Det var veldig bra å jobbe med ham, og han lærte meg mange ting. Slik jeg spiller som spiss nå, er på grunn av ham, sier Aubameyang.

26-åringen er virkelig en spiller Liverpool må ha fokus på torsdag. Han scoret tre ganger på de to kampene da Tottenham ble slått ut.

Tilsammen, når man tar med landskamper for Gabon, har han scoret 37 mål på 39 kamper denne sesongen! 23 ganger har han scoret i Bundesliga på 26 kamper. 

På bildet øverst i saken, er Aubameyang i duell med Jamie Carragher, da han spilte for Lille mot Liverpool i 16. delsfinalen i Europa League i 2010. Den gang kom han inn etter 77 minutter i begge kampene, uten å score. Liverpool vant 3-0 hjemme og tapte 1-0 borte. 

LES OGSÅ: Sturridge forbannet over å bli byttet ut