Glad for at Liverpool er motstander nå

Manchester Citys kaptein ser lyst på at de møter et lag som er like slitne og har fått like kort hvile som dem selv.

– Det er faktisk beleilig. Hvis vi var nødt til å spille to timer fotball på søndag, reise sent tilbake og spille en kveldskamp på onsdag mot et lag som hadde hatt bedre tid til å forberede seg, ville det vært vanskeligere for oss, sier Vincent Kompany, ifølge mcfc.co.uk.

– Nå er det riktignok mot den tøffeste motstanderen å møte på bortebane, tror jeg, men samtidig er det mot en motstander som er like slitne som oss, så det gjør det likt igjen, og det er en bra ting å fortsette kampen på Anfield.

To strake tap på Anfield

De lyseblå kommer som kjent fra straffeseieren over Liverpool på Wembley, men i bortemøtene med rødtrøyene har det ikke vært mye å juble for de siste årene. Sist Manchester City vant foran The Kop, var i mai 2003.

Forrige sesong vant hjemmelaget 2–1 etter scoringer av Jordan Henderson og Philippe Coutinho, og sistnevnte ble også matchvinner da Liverpool vant 3–2 for to år siden.

Men Kompany og lagkompisene har hatt noen oppturer den siste uka. I tillegg til straffeseieren på søndag fikk de sist uke et meget godt utgangspunkt i Champions League med 3–1 over Dynamo Kiev på bortebane.

– Ville vært en utrolig prestasjon

– Det tror det handler om å holde det gående. Det er ikke lett å spå en bortekamp på Anfield fordi det er så vanskelig. Det er bare sånn det er. Jeg er sikker på at dersom vi klarer å få et positivt resultat på Anfield, så vil vi klare å ta med oss det og få en enda bedre fremdrift.

Les også: Mignolet får sin 100. kamp

– Det ville vært en utrolig prestasjon hvis vi hadde klart å dra til Anfield og få et godt resultat, forteller han.