Gode karakterer for flere Liverpool-spillere

«Et skjeggete under både med og uten ball», skriver en avis om Joe Allen. Se hvordan Liverpool-spillerne kommer ut på spillerbørsen etter EM-åpningen.

Fem Liverpool-spillere fikk sine første kamper i EM lørdag.

Alle mest spesielt må det ha vært for Liverpools unge keeper Danny Ward, som bare noen timer før avspark fikk beskjeden om at han ville starte sin første landskamp og det i EM mot Slovakia.

Wales førstekeeper Wayne Hennessey fikk problemer med ryggen, og dermed nådde Ward en ny milepæl denne sesongen.

17. april fikk han sin førstelagsdebut for Liverpool i 2-1-seieren mot Bournemouth. For Wales har han kommet inn som innbytter to ganger tidligere, men dette var hans første kamp fra start.

Viste lite nerver

På spillerbørsene etter Wales sin 2-1-seier mot Martin Skrtels Slovakia kommer 22-åringen også jevnt over godt ut av EM-debuten.

I Daily Mail får han 7. «Viste lite nerver, selv om han fikk vite at han skulle ha sin debut fra start bare timer før avspark», skriver avisen.

Sky sports gir Ward 7,5 på sin skala. «Det var en ganske solid kamp, selv om han ikke hadde for mange redninger han måtte gjøre. Han virket veldig sikker og spredde trygghet til forsvaret. Det er kanskje den vanskeligste posisjonen å komme inn i siste minutt».

BT-sport gir også Ward 7 av 10. De mener han kunne gjøre lite med utligningsmålet, mens i Guardian og Walesonline får han 6.

Skjeggete under 

Daily Mail gir Joe Allen 9 på sin rating: «Stoppet aldri å løpe, sentre og kombinere da Wales var på topp.» Den langhårede midtbanespilleren ble også kåret til kampens beste spiller av UEFA etter åpningskampen.

Walesonline gir også Allen 9. «En mesterklasse i midtbanespill fra Liverpool-spilleren, som nok en gang understreket hvorfor han er så viktig for laget både angrepsmessig og defensivt. Et skjeggete under både med og uten ball», skriver de og  konkluderer med at Allen var Wales sin stjerne i kampen.

– Min egen innsats er ikke så viktig, men laget var fantastisk.

– Vi var under hardt press en periode, men vi gravde dypt som vi alltid gør og det er det laget handler om. Da vi fikk det andre målet hadde vi tro på at vi skulle klare å holde på ledelsen, sa Allen slev til UEFA etter kampen. 

BT-sport gir Allen 7 i karakter. «Liverpools playmaker vant kampen om ballen med Marek Hamsik og var en nøkkelspiller», skriver de. Også The Guardian gir Allen 7. «Satte tempoet på midtbanen, og gjorde mye av det lite synlige, men nødvendige arbeidet. Hadde flere pasninger enn noen annen spiller og beskyttet forsvaret.» 

Allen får 7,5 av Skysports. «Han var fantastisk i den første omgangen, veldig mye involvert og alltid på framfot i et forsøk på å sende Wales i angrep. Han så litt mer sliten ut i andre omgang, men holdt seg til oppgavene sine. En av Wales beste spillere.»

Martin Skrtel fikk 6 i samme avis, og som mange andre mener også de han var heldig som ikke fikk straffe mot seg og ble utvist på grunn av en albu mot Jonny Williams

Independent gir Skrtel 4 av 10. De mener han var uforsiktig til tider.

Lallana hylles for arbeidsinnsatsen

Adam Lallana spilte hele kampen for England, som endte i skuffelse da Russland utlignet til 1-1 på overtid. Av Sky sports får Lallana 8, og roses for sin utrolige arbeidsmoral og at han var en konstant trussel for motstanderens forsvar.  

I Guardian får Lallana 7. De mener han åpnet sterkt, men ble mer borte utover i kampen.

I Independent får Lallana 6, mens Daily Mail gir han 7 og mener det var et overraskende valg av Hodgson å starte med Liverpool-spilleren, men at hans arbeidsinsats og intelligens var avgjørende. Også Mirror gir 7 til Lallana. 

James Milner fikk bare noen minutter på slutten av kampen for England. 

LES OGSÅ: Sur avslutning for England