Godt tak på Stoke på Anfield

Det er få lag Liverpool har bedre tak på enn Stoke City på Anfield.

Liverpool har ikke tapt en ligakamp hjemme mot Stoke City siden 20. mars 1959. Da spilte begge lagene i andredivisjon. Også den gang var kampen flyttet, av samme grunn som søndagens kamp.

 

– Vi vant i ligaen på Anfield for 57 år siden da kampen var flyttet på grunn av Grand National. Kanskje det er et godt omen, sa Mark Hughes på dagens pressekonferanse.

 

Kjempestatistikk i ligaen

 

For statistikken fra disse møtene er ingen god lesning dersom en holder med Stoke City. Aldri har Liverpool tapt hjemme mot Stoke i toppdivisjonen.

 

Tar en med lavere divisjoner har Liverpool vunnet 45, det har endt med poengdeling 12 ganger, og kun tre ganger har Stoke fått med seg alle poengene hjem fra Anfield. Siden oppstarten av Premier League har de helrøde vunnet 16 og spilt tre uavgjorte, av totalt 19 kamper.

 

Det skal sies at lagene allerede har møttes tre ganger denne sesongen, og i semifinalen i ligacupen vant Stoke 1-0 på Anfield. Liverpool har vunnet de to andre kampene på Britannia Stadium.

 

I kampen på Anfield var det Marko Arnautovic som scoret vinnermålet, en spiller som forøvrig regnes som usikker til søndagens kamp. Liverpool vant senere på straffekonkurranse.

 

Liverpools største seier over Stoke kom på januar 1902, da LFC vant 7-0.

 

Svak ligaform på hjemmebane

 

Liverpool har ikke imponert på eget gress denne sesongen. Faktisk har klubben kun vunnet tre av 10 hjemmekamper i Premier League under Jürgen Klopp. Seirene kom mot Swansea (1-0), Leicester (1-0) og Manchester City (3-0).

Ligatotalen er fem seire, seks uavgjorte og tre tap.

 

Les også: Midtbaneproblemer mot Stoke

 

Stoke har vunnet seks bortekamper denne sesongen - det meste siden 1975/76-sesongen da de vant syv. «The Potters» er ubeseiret på sine siste tre på fremmed gress.

 

All statistikk fra Ged Rea.