Hansen: – Liverpool må handle stort

Alan Hansen mener Liverpool må investere opp mot 200 millioner pund i spillerstallen.

Det har vært stille fra Liverpool-legenden Alan Hansen etter at han ga seg som ekspert i Match of the Day på BBC. I et intervju med The Independent i dag letter han på sløret om hva han synes om klubbens spillermateriale.

 

– Disse spillerne kommer ikke til å vinne ligaen, så de vil trolig trenge fem store kjøp. Jürgen Klopp vil allerede før han tok jobben ha visst hvem han ønsker seg. Eierne har hentet ham her, og nå må han støttes. Problemet er pengene, sier den tidligere elegante midtstopperen som vant åtte ligatitler med Liverpool fra 1978/80 til 1989/90.

 

 

– Slik jeg forstår det har Fenway Sports Group informert manageren om at han han ikke vil ha ubegrensede midler, så problemet er kanskje at siden eierne allerede har investert så mye, vil de være motvillig til å gjøre det igjen? De har brukt mye penger. 20 millioner pund på Lazar Markovic, og så ble han sendt ut på lån.

 

– Du kan si at de vil måtte bruke 100 millioner, men hva vil det gi deg i dagens marked? Dersom de skal satse skikkelig trengs nærmere 200 millioner, men du kan ikke bare knipse og fikse problemet.

 

Skeptisk til forsvaret

 

Hansen, som også vant Serievinnercupen tre ganger i løpet av sine 14 år på Anfield, er skeptisk til klubbens bakre rekker.

 

– Problemet med Simon Mignolet er at han vil ha en god periode, og deretter en dårlig en. Spørsmålet er om det er noen der ute som er bedre? Gir du ham mer tid? Dersom du ser på en som David de Gea da han først kom til Manchester United, så ble han kalt den verste keeperen i verden. Nå er han omtalt som den beste.

 

 

– Manageren vil måtte se på to målvakter og en midtstopper, men som med keepersituasjonen så kan jeg ikke tenke meg til så mange gode midtstoppere der ute. Du trenger en midtstopperduo som fungerer, og Liverpool har ikke hatt en på flere år. Jeg ser på Wes Morgan og Robert Huth i Leicester, og hvor suksessfulle de har vært. Det er hva Liverpool savner.