Håper å være tilbake i spill mot slutten av april

Christian Benteke tror han fortsatt kan ha en fremtid i Liverpool FC.

Liverpool Echo siterer Christian Benteke på at han akter å bli værende i Liverpool for å kjempe om en plass på laget. Det er ingen hemmelighet at Liverpool-ledelsen er villige til å lytte til bud på Benteke fra andre klubber, etter at belgieren har hatt en svak første sesong på Merseyside. West Ham er en av klubbene som vurderer å legge inn et bud i sommer, men Benteke har ingen umiddelbare planer om å flytte til London eller noe annet sted.

Ute med kneskade

Spissen er ikke aktuell for torsdagens kvartfinale i Europa League mot Borussia Dortmund på grunn av en kneskade. Han har gjort åtte mål på 35 kamper for Liverpool denne sesongen, men har ikke startet en ligakamp siden tidlig i januar.

– Det har selvsagt ikke vært noen god sesong for meg her. Jeg har ikke klart å spille slik jeg ønsker å gjøre, og det er frustrerende, men det er en del av fotballen, sier Benteke filosofisk.

– Jeg mister aldri troen på meg selv. Men når du ikke spiller fast mister du kanskje litt fart og tempo sammenlignet med når du spiller hele tiden. Du er bare ikke like komfortabel som når du spiller hver helg. Kampformen blir ikke den samme.

– Det finnes ingen hemmeligheter. Når ting ikke går bra, må du bare jobbe enda hardere og stole på deg selv.



– Selv om ting ikke har gått slik jeg hadde håpet, er jeg veldig lykkelig her. Det er spennende å spille for denne klubben, akkurat slik jeg forventet at det ville være. Nå håper jeg å kunne avslutte sesongen bra.

Skadet under trening med landslaget

Benteke skadet kneet under landslagsoppdrag for Belgia, og det ble sagt at leddbåndskaden ville holde angriperen ute i minst en måned. Echo rapporterer imidlertid at belgieren ligger foran skjema i så måte. Spilleren selv håper å være tilbake i aksjon mot slutten av april.

– Foten min ble sittende fast i bakken, og jeg kjente det i kneet. Det er frustrerende når slikt skjer, for du ønsker bare å spille. Det er vanskelig å være på sidelinjen, for du ser lagkameratene dine som spiller og trener, og har det morsomt. Du ønsker naturligvis å være der ute sammen med dem.

– Men rehabiliteringsprosessen går veldig bra akkurat nå. Jeg er fornøyd med behandlingen jeg får. Skader er en del av fotballen. Du må akseptere dem, og jobbe hardt for å komme tilbake.

LES OGSÅ: "Manageren ignorerer meg"

Benteke gikk glipp av siste VM-sluttspill på grunn av skade, og han krysser nå fingrene for at denne skaden ikke skal ødelegge for hans sjanser til å komme med i den belgiske EM-troppen.

– Vi spiller under press hele tiden, men det tror jeg vi kan håndtere, for vi er vant med det fra klubbene vi spiller for. Jeg tror folk hjemme i Belgia forventer at vi skal komme minst til semifinalen i EM. Spillerne deler den ambisjonen, sier Liverpool-spissen.

LES OGSÅ: – Jeg kom ikke til Liverpool for å være reserve