Håper på tillit i ligaen også

Joe Allen syntes det var stort å være kaptein for Liverpool i FA-cupkampen mot West Ham, men nå håper han at han får starte en ligakamp igjen snart.

Allen har startet bare en ligakamp denne sesongen, men håper å få en ny sjanse mot Leicester på tirsdag.

– Det har vært en tøff sesong. Konkurransen om plassene er hardere en noen gang, så jeg må vise hva jeg er kapabel til hver gang jeg får sjansen, uttaler midtbanespilleren til Liverpool Echo.

Waliseren scoret både mot Arsenal og Exeter nylig, og satte inn det avgjørende straffesparket i semifinalen i ligacupen mot Stoke.

– Jeg håper de siste ukene kan være et springbrett for meg, slik at jeg kan være aktuell for flere kamper. Jeg har fokusert på å være klar. Det er ofte lett å ta foten av pedalen litt når du ikke spiller. Jeg ønsket å sørge for at det ikke skjedde.

– Jeg ønsker ikke å få sjansen, og kaste den bort. Det er utfordrende, for alle ønsker å spille hver uke. Vi får se hva som skjer.

Tenker på EM

Allens kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2017. Til sommeren skal han representere Wales i EM.

– Jeg vil lyve om jeg ikke sier at det ligger i bakhodet. Det er nok tid mellom nå og da til å få flere sjanser, så jeg har tro på at jeg vil reise til EM i god form.

25-åringen ble den sjuende Liverpool-kapteinen under Jürgen Klopps regime.

– Det kom som en overraskelse, om jeg skal være ærlig. Jeg fikk ikke vite det før på spillermøtet. Det var en god følelse. Jeg hadde likt å vinne kampen. Det ville ha gjort det ekstra spesielt. Men det er noe jeg er stolt av.

– Vi spilte en god kamp. Det var frustrerende at vi ikke vant, noe som viser hvor bra vi gjorde det.

– West Ham har oppnådd gode resultater denne sesongen, så det var på en måte en risiko å benytte et så ungt lag, men som spillere elsker vi å få tillit. Guttene betalte tilbake for den tilliten de ble vist.

– Vi så at West Ham kom med et sterkt lag. De siste 10-15 minuttene presset vi hardt, men det var ikke nok. Vi må bare reise dit, og vinne der.

Brannagan imponerer

Allen benytter anledningen til å skryte av midtbanekollega Cameron Brannagan.

– Jeg la merke til ham med en gang han begynte å trene med oss, og spilte seg inn i førstelagsdiskusjonen. Han har imponert i de kampene han har spilt, og vist sine kvaliteter. Han er den type spiller jeg virkelig liker.