Håper på unik stemning

Jürgen Klopp tror hjemmefansen blir viktigere enn bortemålet i returkampen mot Dortmund.

– Forhåpentligvis får jeg oppleve en stemning jeg aldri har opplevd maken til, uttalte Klopp under ettermiddagens pressekonferanse, og er klar for å ta i mot sin gamle arbeidsgiver hjemme på ærverdige Anfield.

– Vi har hatt et vidunderlig trøkk på tribunene i noen av våre Europa League-kamper. Mest trøkk var det helt klart mot Manchester United. Det er der lista ligger nå.

– Jeg liker det ikke når stemningen på tribunene ikke påvirker kampen i fotball. Vi må gjøre vår jobb. Vi må være en del av dette. Vi må vise at vi er klare. Da er jeg ganske sikker på at fansen vil hjelpe oss, sa Klopp.

Supporterne viktigere enn bortemålet

– Bortemålet er ikke det aller viktigste. Alle som har sett Dortmund spille de siste månedene vet at de kan score mål hvor som helst på kloden. Vi sier ikke at «vi må forsøke å holde buret rent, for da trenger vi ikke score» til våre spillere. Det er ikke slik det fungerer. Bortemålet kan kanskje bli relevant etter 85 eller 89 minutter, men for øyeblikket er det ikke relevant.

– Dette er en helt åpen kamp. Vårt publikum vil utgjøre en større fordel for oss dersom vi er gode, og dersom våre fans liker kampen. Da vil de være en større fordel for oss enn scoringen i Dortmund.

– Vi kjenner kvalitetene til Dortmund. Nå vet de mer om våre kvaliteter også. Vi får se hvem som håndterer situasjonen best, hvem som er mest disiplinert i forsvar, hvem som er modige nok og tar vare på sjansene sine.

– Begge lag er godt organiserte, så alt kan skje. Etter min mening kan trøkket og stemningen på tribunene bli den viktigste faktoren.