Har bare tapt en kamp der Benteke har scoret

Christian Benteke har blitt mye kritisert for spillet i Liverpool-drakta, men når han scorer er målene ofte svært avgjørende.

Christian Benteke har måttet tåle mye kritikk etter sine siste kamper spesielt mot West Ham og Exeter. Sist ut var Michael Owen, som mener Benteke er for endimensjonal. 

Mye av kritikken mot Benteke går på at han ikke er bevegelig nok. Selv om han nylig selv sa at han bør løpe mer, har ikke det vært så tydelig i kampene han har spilt etter det.

På sine femten kamper fra start, og sju som innbytter, for Liverpool står Benteke med sju mål. 

Det som skal sies til Bentekes forsvar er at seks av målene hans også har hatt stor innvirkning på at Liverpool har fått med seg seier eller poeng.

Liverpool har faktisk bare tapt en kamp der Benteke har scoret, det var da han scoret på brassespark mot Manchester United.

Matchvinner fem ganger

I andre serierunde mot Bournemouth scoret han kampens eneste mål. I 1-1- kampen mot Southampton var det også Benteke som scoret målet for Liverpool, før Mané utlignet fire minutter før slutt.

Mot Chelsea ble han matchvinner etter 83 minutter og drepte da kampen med sin 3-1-scoring. Også hjemme mot Bordeaux avgjorde Benteke med sin scoring rett før pause, og sikret med det videre spill i Europa League.

Mot Leicester var det igjen Benteke som scoret vinnermålet for Liverpool, og det samme mot Sunderland noen dager seinere.

Tilsammen fem ganger har han vært Liverpools matchvinner.

Statistikk fra Bentekes tre sesonger i Aston Villa viser at belgieren scorer de fleste av sine mål i andre halvdel av sesongen. Det er bare å håpe at det også gjelder i Liverpool-trøya. 

LES OGSÅ: Benteke scorer mest etter nyttår