Har ikke råd til å spille med Spearing

Bolton måtte sette Jay Spearing ut av laget i helga på grunn av Liverpool-utbetaling.

Jay Spearing har spilt 22 kamper i Championship for Bolton denne sesongen, men da laget skulle møte Preston på lørdag var ikke den tidligere Liverpool-spilleren med i troppen.

Grunnen er at Bolton må betale Liverpool 100.000 pund når han spiller sin 23. kamp for sesongen. 

– Vi måtte la være å bruke Jay fordi vi ikke har råd til å betale til Liverpool. Vi spurte om det kunne utsettes, men de sa nei. Det er deres rett, sa manager Neil Lennon ifølge Liverpool Echo.

– Hvis han spiller en kamp til må vi betale et visst beløp, men det har vi ikke råd til nå. Det etterlater ham i en vanskelig situasjon. Vi savnet han mot Preston, sa Lennon etter 2-1-tapet.

Lånt ut etter 21 kamper i fjor

Da Charlie Adam ankom klubben i juli 2011 valgte Spearing frivillig å gi fra seg trøye nummer 26, slik at Adam kunne få samme trøye som han hadde hatt i Blackpool. Selv valgte han i stedet trøye nummer 20.

Som følge av langtidsskaden til Lucas kunne Jay bokføre 25 kamper for Liverpool i 2011/12. Tilsammen spilte han 55 kamper for Liverpool.

Etter innkjøpet av Joe Allen og lånet av Nuri Sahin valgte Brendan Rodgers å låne Spearing ut til Bolton Wanderers for resten av 2012/13-sesongen på transfervinduets siste dag, den 31.august 2012. Ett år senere, den 9.august 2013, ble midtbanespilleren solgt til samme klubb.

En del av kontrakten den gangen gikk på at Liverpool skulle få 100.000 pund om Spearing spilte over halvparten av seriekampene i en sesong. 

Sist sesong ble Spearing for øvrig lånt ut til Blackburn etter 21 spilte kamper, muligens av samme årsak som han opplever nå.

LES OGSÅ: – Det er ingenting galt med Jordon