Har snudd 0-2 før

Manchester United har vært i torsdagens situasjon flere ganger tidligere.

Liverpool fikk et godt utgangspunkt før returen på Old Trafford, og med 2-0 vil ett bortemål gjøre at Manchester United må score fire for å være laget som tar seg videre. De røde må ikke ta noe for gitt på torsdag, for motstanderen har vært borti lignende situasjoner før, rapporterer Liverpool Echo, som har vært i historiebøkene.

1956/57-sesongen

Manchester Uniteds tredje kamp i serievinnercupen var mot Athletic Bilbao. Etter 5-3 tap i Spania måtte laget vinne med minst to mål i returen. Oppgjøret ble spilt på Manchester Citys gamle stadion Maine Road, fordi Old Trafford ikke var utstyrt med flomlys.

United vant returen 3-0, og gikk videre med 6-5 sammenlagt.

1963/64-sesongen

Denne gang mot engelsk motstand. I Cupvinnercupen var Tottenham motstander, og London-laget vant det første oppgjøret 2-0 på White Hart Lane. I returoppgjøret vant Manchester United 4-1, og dermed 4-3 sammenlagt. Det skal sies at Dave Mackay ble tatt av banen med beinbrudd tidlig i kampen, og dette var før innbyttere ble innført i fotball.

1983/84-sesongen

Mot Diego Maradona og Barcelona tapte Manchester United 2-0 på Camp Nou i Cupvinnercupen. United slo tilbake med 3-0 seier på Old Trafford, i en kveld som det enda snakkes om på pubene i Manchester.

2013/14-sesongen

David Moyes sitt mannskap tapte 2-0 borte mot Olympiakos i første utslagsrunde i Champions League. Et hattrick av Robin van Persie gjorde at Manchester United vant 3-0, og tok seg videre til neste runde.

Liverpool har kun gjort det én gang

Hadde Liverpool vært i samme situasjon, er det lite historie som kan støtte et mulig comeback etter å ha tapt det første oppgjøret med to mål i europacupene. Echo melder at Liverpool kun har gjort det én gang, mot Auxerre i 1991. 

Bill Shanklys Liverpool slo Inter 3-1 på Anfield i 1965, men tapte så returen 3-0 på San Siro. La oss håpe at Jürgen Klopps menn sørger for at den historien ikke gjentar seg.