Har vunnet de tre siste

Liverpool har hatt et godt tak på Tottenham hjemme på Anfield i Premier League-sammenheng de siste årene.

Anfield-klubben står bokført med tre strake hjemmeseire i Premier League mot lørdagens motstander. Man må tilbake til 2011 for å finne sist de røde tapte for hvittrøyene fra London hjemme på Merseyside.

Dette er resultatene i de fem siste hjemmekampene mot Tottenham i Premier League:

10. februar 2015 Liverpool – Tottenham 3-2

Denne kampen huskes kanskje best for at innbytter Mario Balotelli åpnet målkontoen i Premier League, og ble matchvinner med en sen scoring foran Anfield Road End. Tottenham ga Liverpool knallhard kamp og fikk nettkjenninger ved Dembele og Kane, men det holdt ikke mot et hjemmelag som i perioder vartet opp med meget god fotball. Liverpool begynte best da Markovic ga hjemmelaget ledelsen. Kane utliknet drøyt ti minutter etter. Men Liverpool ville ha poengene i denne meget viktige kampen. Gerrard scoret fra straffemerket åtte minutter ut i finaleomgangen. Men formlaget Tottenham ville ikke gi seg og åtte minutter etter det igjen scoret Dembele et mål som Liverpools spillere og fans ville ha annullert for offside. Men Liverpool ville ha alle poengene og det var Balotelli som var sist på ballen alene med Tottenhams keeper. Fortjent trepoenger i en meget god kamp, der tempoet var meget høyt gjennom hele kampen.

30. mars 2014 Liverpool – Tottenham 4-0

Liverpool brukte bare ett minutt og 40 sekunder på å gå til topps på Premier League-tabellen. Da scoret Kaboul selvmål. Liverpool ga seg ikke med dette og jobbet knallhardt på å drepe kampen. Mål av Suarez, Coutinho og Henderson gjorde at dette ble en maktdemonstrasjon. Spurs hadde noen sjanser, men dette var til fulle hjemmelagets ettermiddag. De rødes offensive spillere var bevegelige og aggressive, men også lagets defensive spillere meldte seg på. En fantastisk kamp av samfulle spillere med rød drakt. Resultatet medførte at Liverpool slo Spurs med til sammen 9-0 denne sesongen.

10. mars 2013 Liverpool – Tottenham 3-2

Liverpool tok tre meget viktige poeng etter scoringer av Suarez, Downing og Gerrard (straffespark). Liverpool tok initiativet fra start, men lot så Tottenham ta over kampen. Vertonghen utliknet og ga de hvitkledte ledelsen mot slutten av først omgang og i begynnelsen av andre omgang. Sakte men sikkert jobbet de røde seg inn i kampen igjen, og utliknet ved Downing, før Gerrard sendte de røde til himmels da han sendte Lloris til feil side fra straffemerket. Ingen stor kamp av de røde. Til det var det litt for mange forsvarsfeil.

6. februar 2012 Liverpool – Tottenham 0-0

Dette var sesongens åttende uavgjortkamp på Anfield. Liverpool presset hardt i sluttminuttene, men klarte ikke å få hull på byllen. Det var hjemmelaget som ville mest i denne kampen, men Spurs jobbet som galeislaver og forsvarte seg meget bra. Gjestene kunne til og med ha stukket av med seieren, hadde Gareth Bale scoret når han kom mutters alene med Pepe Reina på tampen av kampen, men det ville i så fall ha vært blodig urettferdig.

15. mai 2011 Liverpool – Tottenham 0-2

Utrolig skuffende forestilling av Liverpool på Anfield. Spurs vant 2-0 i nest siste ligarunde i en kamp som var viktig i kampen om femteplassen. Tottenham startet best, scoret ved Van der Vaart og hadde ballen mest i første halvdel av omgangen. Liverpool kom mer med, hadde brukbare sjanser ved Carroll og Suarez, men lyktes ikke med å få ballen i mål. Liverpool ble muligens snytt for et straffespark da Maxi ble tatt. Også i andre omgang ble det mye nesten for de røde. De kom seg til noen sjanser, men i stedet var det Tottenham som scoret på et straffespark. Det så ut til at forseelsen skjedde utenfor 16-meteren og at det var en skulder-mot-skulder-situasjon, men Howard Webb pekte på straffesparkmerket. Liverpool forsøkte og forsøkte, men et knallhardt midtforsvar med King og Dawson og keeper Cudicini hindret Carroll, Kuyt, Suarez og Shelvey i å få den scoringen de var ute etter.