Henderson tar Benteke i forsvar

– Det er ingen tvil om at Benteke er en toppspiss, problemene skyldes selvtillit, mener kaptein Jordan Henderson.

Christian Benteke har trolig vært blant Liverpools mest omtalte spillere denne sesongen. Prislappen på 32 millioner pund gjorde at forventningene steg, samtidig var mange skeptisk til om den tidligere Aston Villa-spissen var løsningen. 
 
Benteke har slitt med å integrere seg i Klopps filosofi, og til tross for at han har notert seg for syv scoringer, har han mistet plassen i laget til fordel for Roberto Firmino, som gjør stor suksess som «falsk nier». 

Ikke i tvil

Kaptein Jordan Henderson er dog ikke i tvil om at Benteke er god nok, og at lykken snart vil snu for belgeren:
 
– Han har alt som en toppspiss skal ha. Han er en ekte nummer 9-spiller. Han er alltid i boksen og ønsker pasninger – i tillegg kan han også avslutte, mener Henderson overfor Daily Mail, og legger til:
 
– På treningsfeltet ser vi hvor bra han er – det handler mye om selvtillit, det er ingen tvil om at han er og vil bli en nøkkelspiller for Liverpool, sier kapteinen.
 
Saken fortsetter under

Benteke jubler etter scoring.

Vært der selv

Henderson vet hvordan det er å komme til Liverpool med store forventninger. Da Kenny Dalglish og Damien Comolli hentet ham fra Sunderland i 2011, var det mange som stusset over prislappen på 16 millioner pund. Heller ikke Henderson slo til helt fra starten av Liverpool-karrieren. 
 
– Benteke har bare vært her i noen måneder. Jeg vet hvordan det er å komme til Liverpool – alle ønsker noen av det med én gang, i stedet for å akseptere at man gir alt og det snart vil fungere. Man innser ikke hvor stor klubb Liverpool er før man har gått inn døren. Det er opp til meg og de andre spillerne at unggutter og nye spillere finner seg til rette.