Her er en Everton-fan vi unner alt godt i kveld

En rekke Liverpool-fans, også norske, har engasjert seg for at Jamie «JJ» Ireland skal få se hvordan en bortekamp virkelig skal oppleves.

I slutten av januar og starten av februar var det mye oppmerksomhet rundt åtte år gamle Jamie «JJ» Ireland, som på kamp med faren ble hetset på det groveste på Ethiad da favorittklubben Everton møtte Manchester City.

Jamie og faren var plasser blant City-fansen, noe som ble en svært ubehagelig opplevelse for gutten med cerebral parese.

– Du skulle blitt druknet ved fødselen, var blant de forferdelige utsagnene åtteåringen fikk slengt etter seg.

Gavmilde Liverpool-supportere

GA BORT BILLETTER: Geir og Line Kristoffersen, ga bort sine egne billetter til Merseyside-derbyet i etterkant av saken om Ireland. 

I etterkant har flere Liverpool-supportere engasjert seg på vegne av supporteren for byrivalen. Sesongkortholder Robbie Owen ga bort sine egne billetter til Merseyside-derbyet til Jamie og faren, slik at de «skal få oppleve hvordan en bortekamp skal være.»

Godheten Owen rørte igjen det norske paret Geir og Line Kristoffersen fra Myre i Vesterålen, og de valgte å gi bort sine billetter til Owen.

– Det er en veldig spesiell historie om denne gutten. Jeg leste artikkelen om han som ga bort billettene sine, og at de selv skulle se kampen på pub. Vi har to billetter, men siden kampen ble flyttet, bestemte vi oss for å tilby ham våre billetter fordi han var så snill med de andre, sa Geir Kristoffersen til Liverpool.no da vi skrev om parets gavmildhet i starten av februar.

SIDE OM SIDE: Røde og blå sto samlet under Hillsborough-seremonien i forrige uke.

Moren er veldig nervøs

I kveld er endelig den store dagen kommet for Jamie. Han er på sin første bortekamp siden episoden på Ethiad når han inntar plassen på Anfield.

Moren til JJ har sagt til Liverpool Echo at hun er «veldig, veldig nervøs» foran kampen. Moren sier sønnen har blitt traumatisert av episoden. Han skal ha hatt mareritt, og grått om nettene etter hendelsen i januar.

– Siden episoden har personligheten hans forandret seg. Det som var en dum kommentar har hatt sin effekt. Jeg er veldig, veldig nervøs. Han er min lille gutt, og tanken om at noen skulle opprøre han, opprører meg. Det har vært hjerteskjærende. Men jeg er 99 prosent sikker på at alt vil bli bra, og at dette vil forandre ting for han, sier moren Helen. 

Liverpool-fan Shaun Kelly har lovet å ta godt vare på gutten i dag, og skal møte far og sønn før kampen og lede de trygt inn på plassene på Anfield Road End.

– Jeg tror ingen som tenker klart - spesielt ikke en Scouser - vil hetse en åtte år gammel gutt. Jeg er 99,9 prosent sikker på at det ikke vil bli noe trøbbel, og forhåpentligvis kan vi vise han at City-kampen var et unntak. Jeg er sikkert på at alle på Anfield Road End vil ta han godt imot, sier Kelly. 

LES OGSÅ: Det norske parets gavmildhet får engelsk oppmerksomhet