Her gir norske Helge prisen til Joe Allen

Du har kanskje sett historien om den alvorlig syke tobarnsfaren på Facebook? Søndag fikk han drømmen sin oppfylt på Anfield.

Historien om Helge Heen (42) har gått som en farsott på Facebook siden tirsdag i forrige uke. Mer enn 300.000 mennesker har sett den rørende videoen om tobarnsfaren og Liverpool-supporteren, som før jul ble rammet av den uhelbredelige muskelsykdommen ALS.

– Vi fikk beskjed om at Helge hadde ALS like før jul. Det var seks dager etter at vi giftet oss. Man følte jo at livet raste sammen, sier kona hans Kristin i videoen som er har blitt delt nær 1000 ganger, og fått flere tusen reaksjoner på Facebook.

– Jeg tenkte jo først og fremst på kone og barn. Det er ikke noen kur, så man vet ikke hvor lenge man har, sier Helge selv i videoen.

Fikk æren av å dele ut bestemannsprisen

Mot slutten av videoen får man se at Helge blir overrasket med en tur til Anfield.

– Helges største ønske, var å få oppleve Liverpool-match og atmosfæren på Anfield  sammen med kona og sine to døtre før det var for sent. Gjennomsnittlig levetid etter diagnosen er stilt er tre år. I helga ble drømmen ble virkelighet takket være veldedighetskampanjen Hverdagshelten og sponsoren Mobilbet, som sørget for at Helge og familien satt på tribunen under 2-0-seieren mot Watford, sier Pål Tømmerhoel i Mediamenn, som har produsert videoen.

Opplevelsen stoppet imidlertid ikke der. Liverpool-sponsor Carlsberg – som deler ut klubbens offisielle «Man of The Match»-award etter hver hjemmekamp - hadde en ekstra overraskelse til Oslo-mannen.

– Da fløyta gikk for full tid søndag ettermiddag, ble en overrasket Helge geleidet fra tribuneplass til loungeområdet på Anfield. Der fikk han æren av å dele ut bestemannspremien til midtbaneterrier Joe Allen, forteller Tømmerhoel.

– Helt vilt

– Dette er er helt vilt! Snakk om å få med seg en minne hjem, da! Sa en overveldet Helge etter å ha møtt Allen.

Hele historien om Helge, ALS og Liverpool blir forøvrig produsert som en minidokumentar i tre episoder som kan sees fremover på Hverdagsheltens Facebook-sider. Der vil det også etter hvert dukke opp scener fra turen til Liverpool.

Hvis du ikke allerede har sett første episode, kan du se den her:

LES OGSÅ: 14.600 dager mellom første og siste kamp