Hillsborough - veien videre

Supporterne på Hillsborough er frikjent fra all skyld og omkom som følge av uaktsomt drap. Nå ønskes det at noen skal stå strafferettslig til ansvar.

Liverpools supportere har fått sin oppreisning i og med kjennelsen fra juryen etter det siste likskuet som følge av Hillsborough-tragedien. Et kapittel er definitivt avsluttet.

For noen vil det nok være en strek som er satt, og at en føler at de 96 nå har fått sin rettferdighet. For andre vil ikke full rettferdighet skje fyldes før de med ansvaret den fatale aprildagen i 1989 får sin straff.

Sue Hemming, leder for «Crown Procecution Service» (CPS), sa følgende etter at juryen hadde gitt sine svar i Warrington: «CPS vil formelt vurdere hvorvidt anklager om straff skal bli brakt mot noen individuell person eller organisasjon/selskap basert på tilgjengelig bevis.»

Blant de som ble sterkt kritisert for sine handlinger var sikkerhetsansvarlig David Duckenfield, South Yorkshire Police, South Yorkshire Ambulance Service og ingeniørselskapet Eastwood og Partners.

Grupperingene Hillsborough Family Support Group (HFSG) og Hillsborough Justice Campaign (HJC) hadde hver sin pressekonferanse i Warrington. Det ble gjort veldig klart at man kom til å arbeide videre for at noen måtte stilles til ansvar.

Sentral i dette er David Duckenfield, som HFSG tidligere har gått til privat sak mot uten å få nødvendig flertall. HJC skal på sin side ha skrevet et notat inkludert de en mener må straffes. Begge organisasjonene var forsiktige med å være konkret på nåværende tidspunkt, men dette vil nå bli veien videre.