Holder finaledøra åpen for alle spillerne

Jürgen Klopp sier det på ingen måte er bestemt hvilke elleve som starter Europaliga-finalen.

– Selvfølgelig er det ledige plasser. Hvem vet hvem som er i lagoppstillingen neste onsdag? Jeg aner ikke, forteller Klopp til Liverpool Echo.

Liverpool-manageren holder døra åpen for at hvem som helst i stallen kan spille seg inn på finalelaget mot Sevilla 18. mai. Joe Allen er blant dem som har markert seg positivt de siste ukene, og Klopp forventer å ha noen skadde spillere tilgjengelig innen kampen i Basel.

– Ikke tenkt ett sekund på finalelaget

– Forhåpentlig vil vi ha flere spillere tilbake, og så får vi et veldig vanskelig valg å ta. Men jeg har ikke tenkt ett sekund på lagoppstillingen mot Sevilla. Du kan ikke si at «vi skal holde spillere tilbake med hensyn til finalen». Vi må ta det vi kan få fra våre to siste ligakamper, og så får vi se, sier han.

Det har vært en rekke endringer mellom elleverne som har spilt Europaliga-fotball og Premier League denne våren. Sist etter seieren over Villarreal, der kun tre av spillerne fikk starte søndagens ligakamp mot Watford.

Klopp påpeker at ingen av spillerne som ble hvilt på søndag «grunnet intensiteten i kampen torsdag kveld» jublet over avgjørelsen.

– I stedet var det: «Hva? Hvorfor meg?» De hadde alle lyst til å spille. (Adam) Lallana, Emre (Can), Dejan (Lovren), bla, bla, bla, alle de gutta. Det er en fin situasjon. Jeg ønsker ikke å lage en situasjon for å skape press og si «kom igjen, vis meg at du er klar for finalen», forklarer sjefen.

Tre kamper på sju dager

Nå venter Chelsea i sesongens siste hjemmekamp for de røde. London-laget kommer på besøk onsdag kveld, og fire dager senere avsluttes Premier League-sesongen borte mot West Bromwich. Det er bare tre dager før Liverpools første europacupfinale siden 2007.

– Vi skal bare se hvordan tingene er de neste dagene, hvordan alle har det, og så skal vi ta en avgjørelse for Chelsea-kampen, så for West Bromwich, og så forhåpentlig med hele stallen til finalen.

Les også: Henderson intensiverer treningen

Blant dem som startet mot både Villarreal og Watford, er Philippe Coutinho. Den lille brassen var også på banen i én omgang mot Swansea helga i forveien, tre dager etter at han ble tatt ut grunnet sykdom etter like lang tid mot i bortemøtet med Villarreal.

Grunnen er ifølge Klopp at løpssterke Coutinho er i strålende fysisk form.

– Phil startet på søndag fordi vi tenkte på den generelle situasjonen med skader og hvordan det har vært i de forrige kampene. Philippe spilte bare 45 minutter mot Swansea. Det var ikke et vanskelig valg. For øyeblikket ser Phil veldig bra ut. Han er i veldig god form, sier tyskeren.

– Han er en veldig viktig spiller for oss. Vi tenker ikke på risikoen. Vi må bare spille fotball. Hvis jeg hadde fokusert på risikoen, så ville vi bare latt alle være hjemme og satt opp en lagoppstilling med jeg-vet-ikke-hvem. Det er ikke sånn det fungerer, poengterer han.

– Vi er veldig seriøse, og vi tenker mye på hva vi gjør. I denne saken var det klart at Philippe maksimalt fikk 60 minutter, og Roberto (Firmino) fikk 30 minutter. Jeg er veldig fornøyd med at vi kunne gjøre det på den måten.

Glad for Brannagans innhopp

Klopp sier også at han er veldig fornøyd med at Liverpool ikke ble tvunget til å gjøre tidligere endringer under kampen.

– Og at vi deretter kunne gi en gutt som Cameron Brannagan en mulighet til å spille sin andre Premier League-kamp. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Det var virkelig fortjent. Cam – for en gutt! Det var fint å kunne gi ham de minuttene, sier Klopp.

Avspark i Anfield-avslutningen mot Chelsea er onsdag klokka 21 norsk tid. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium 3 og TV 2 Sumo.