I selskap med Clemence

Bare tre Liverpool-keepere hadde spilt i et EM-sluttspill, før Danny Ward ble den fjerde på lørdag.

Danny Ward er i skyene etter at han fikk sin EM-debut for Wales, hvor han lørdag var med på å slå Martin Skrtels Slovakia.

Wales sin førstekeeper, Wayne Hennessey, var ikke aktuell til kampen grunnet en ryggskade, og dermed fikk Ward sjansen av landslagssjef Chris Coleman.22-åringen ble dermed bare den fjerde Liverpool-keeperen til å spille i et EM-sluttspill. Ray Clemence var den første røde målvakten som spilte i et EM-sluttspill, for England i 1980. Sander Westerveld gjorde det samme for Nederland i 2000, mens Pepe Reina for Spania i 2008 var den forrige, før Ward fikk sjansen.

– Jeg visste at Hennessey slet med en skade, men det er slike situasjoner du er trent på. Du sørger bare for at du forbereder deg riktig, og er klar når sjansen byr seg, siteres Ward av Liverpoolfc.com.

LES OGSÅ: Gode karakterer for flere Liverpool-spillere

– Det er stort å slippe til i et EM uansett om du har hatt en uke til å tenke over det, eller bare et par timer. Jeg ble veldig stolt, men jeg fokuserte umiddelbart på kampen.

– En viktig seier

Gleden ble ikke mindre av at Wales tok alle tre poengene i Wards første kamp fra start for landslaget.

– Det var en viktig seier for oss. Det er viktig å få en god start i enhver turnering. Det er viktig å markere seg i den første kampen. Vi skrev litt fotballhistorie, og nå ønsker vi å stå på videre og skrive mer.

LES OGSÅ: – Ward var outstanding

Wales møter som kjent England i sin andre kamp i EM. En kamp som spilles torsdag ettermiddag.