Ilori tror på rød fremtid

Siden nyttår har Tiago Ilori spilt sine tre første Liverpool-kamper. Nå håper han på flere sjanser.

Det har lenge sett mørkt ut for den portugisiske stopperen. Liverpool brukte 7 millioner pund på å hente ham fra Lisboa-klubben Sporting i 2013, men før 2016 hadde han bare vært på utlån eller spilt U21-fotball.

Denne sesongen tilbakekalte Jürgen Klopp ham fra et mislykket opphold i Aston Villa – han skulle opprinnelig være der til mai, men fikk ikke spilletid for førstelaget – og i januar fikk han Liverpool-debuten mot Exeter. 22-åringen spilte også i omkampen mot nivå-fire-laget, før han i går spilte seg til 7-er på børsen mot West Ham.

Ikke gitt opp håpet

– Jeg har fått noen sjanser til å spille, noe som er herlig. Jeg har hele tiden tenkt at fremtiden min kan være her. Det er grunnen til at jeg signerte for Liverpool til å begynne med. Jeg prøver bare å jobbe hardt hver dag, sier Ilori, ifølge liverpoolfc.com.

På Boleyn Ground spilte Ilori sammen med Lucas Leiva, som igjen imponerte som stoppervikar, og han mener samarbeidet gikk fint selv om duoen aldri har vært i samme lagoppstilling tidligere.

Les også: Klopp fornøyd med spillernes innsats

– Man får erfaring av å spille. Vi spiller alle sammen, vi trener sammen hver dag, og vi er et lag. Det er mange gode spillere jeg kan lære av i Liverpool. Jeg er bare nødt til å ta steg for steg, forteller Ilori, som har en rekke aldersbestemte landskamper.

Liverpool røk ut av FA-cupen i siste sekund mot West Ham, og manageren var skuffet og irritert etter en ny affære med sjansesløseri. Likevel er det noe Liverpool bør bygge videre på, mener portugiseren. I tillegg får de røde en frihelg i neste FA-cuprunde.

– Fikk ikke resultatet vi fortjente

– Det er alltid noe positivt å hente, og jeg mener helt klart at måten vi spilte på, med sjansene vi skapte, og måten vi kjempet på, bare er positivt. Vi fikk ikke resultatet vi mener vi fortjente, og det vi kjempet for, men slik er fotballen. Vi jobber hardt, vi klarte å skape noen ordentlige sjanser, men vi tok ikke de riktige avgjørelsene til rett tid.

I tillegg til tre førstelagskamper for Liverpool har Ilori fått spille A-fotball på utlån hos spanske Granada og med Bordeaux i den franske toppdivisjonen de siste sesongene.