Ble overbevist etter samtale med Klopp

Georginio Wijnaldum snakker om møte med Klopp, sin beste posisjon på banen og hva han lærte av å rykke ned med Newcastle.

23. jul 2016 kl 16.00 Arve Vassbotten

Fredag kveld ble det bekreftet at Georginio Wijnaldum er klar for Liverpool for 23 millioner pund, en pris som kan stige til 25 millioner med tiden.

I et intervju med Liverpoolfc.com, innrømmer «Gigi» at han ble overbevist etter en samtale med Jürgen Klopp.

Ville signere etter møtet

– Jeg møtte han en gang. Det var en god samtale. for etterpå ville jeg signere for Liverpool. Han overbeviste meg om å komme til klubben, sier Georginio Wijnaldum

Han er en trener som kan gjøre meg bedre enn jeg er akkurat nå.Georginio Wijnaldum

Han sier i intervjuet at han spesielt lot seg inspirere av lidenskapen til sin nye manager.

– Jeg fortalte familien min at det var en god samtale, og at han er en trener som kan gjøre meg bedre enn jeg er akkurat nå, sier han.

Wijnaldum er en spiller som kan brukes i mange posisjoner. Han mener selv han er best i en offensiv rolle.

– Det spiller egentlig ikke noen rolle hvor jeg spiller, men jeg mener jeg er best som offensiv midtbanespiller fordi jeg er rask og kan komme meg inn bak forsvaret og score. Fordi jeg kan gjøre mål, mener jeg det er min beste posisjon. Men jeg kan spille i andre posisjoner, og det er det jeg gjorde forrige sesong, sier Liverpools nye nummer 5.

Sterkere etter forrige sesong

Sist sesong scoret Wijnaldum 11 mål for Newcastle, alle sammen på St. James' Park! Fire av målene kom mot Norwich.

– Det betyr ikke noe hvor man scorer målene. Hvis du er midtbanespiller og scorer, må man være takknemlig for det er mange midtbanespillere som ikke scorer mål. Det har ikke noe å si hvor jeg scorer, jeg ønsker å lage mål over alt, men alle midtbanespillere drømmer om å score elleve mål og spesielt i den første sesongen i Premier League, sier han.

Wijnaldum synes i det hele tatt at han fikk mye ut av fjorårssesongen med Newcastle til tross for nedrykket.

– Erfaringen gjør deg sterkere, og spesielt i situasjoner hvor ting ikke går så bra. Jeg lærte mye av forrige sesong- Selv om det ikke gikk så bra, lærte jeg meg å kjempe hardere. Dessverre var det ikke nok siden vi rykket ned, men det gjorde meg sterkere. Det var likevel en god sesong for meg. Jeg måtte lære mye på et år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]