Brannagan håper på utlån

Cameron Brannagan er med førstelaget på USA-turen, men håper å bli lånt ut til en Championship-klubb før sesongen starter.

26. jul 2016 kl 20.01 Einar Kvande

Brannagan tror at et låneopphold vil gjøre ham godt med tanke på resten av karrieren. En låneavtale med Wigan Athletic kollapset i forrige uke, da Lancashire-klubben ikke ville gå med på Liverpools krav om garantert spilletid for den unge midtbanespilleren.

Liverpool krever nå en klausul i kontraktene til de unge spillerne de låner ut, som gjør at låneklubben må betale Anfield-klubben en økonomisk kompensasjon dersom spilleren ikke spiller i 75% av kampene han er tilgjengelig til.

Liverpool Echo forventer at Brannagan blir lånt ut før sesongstart, selv om det ikke ble noen avtale med Wigan.

– Jeg ser at et utlån vil være nyttig for meg, uttaler midtbanespilleren til Echo.

– Dersom jeg ikke får spille fast på førstelaget til Liverpool, ville jeg likt å få erfare hvordan det er å spille fast i en annen klubb, for det er noe jeg ikke har gjort tidligere, fortsetter han.

– For en ung spiller som meg vil det være bra å få mer erfaring med seniorfotball, og jeg håper jeg får dette snart.

WIGAN
WIGAN  Cameron Brannagan i treningskampen mot Wigan. Et låneopphold hos Championship-klubben falt i fisk.

– Det er et langt steg fra å spille U21-fotball til å spille i Premier League, hvor tempoet er veldig høyt. Dersom jeg hadde blitt lånt ut til en klubb i The Championship, hadde jeg fått spille mot menn, og det ville ha vært en god erfaring for meg. Jeg hadde likt det.

– Vi får se hvilke planer manageren har for meg. Det er fortsatt tidlig. Jürgen vil snakke med meg om dette når han føler at tiden er inne.

Strekkskade

Brannagan var ikke involvert i treningskampen mot Huddersfield i forrige uke, fordi han kjente på en strekk i baksiden av det ene låret. Men han sier selv at han er klar for innsats igjen, og håper å få spille når Liverpool møter Chelsea i International Champions Cup natt til torsdag.

SKADET
SKADET  Cameron Brannagan ble satt ut av spill i 3-4 dager etter Wigan-kampen, på grunn av en hamstringskade.

– Jeg var ute med skade i tre eller fire dager, men nå kjennes det bra ut og jeg er tilgjengelig for spill igjen, sier midtbanespilleren.

– Treningsleiren har vært bra så langt. Det er mye hardt arbeid, men alle liker det. Vi har løpt mye under morgenøktene, og så har vi hatt mye formasjonstrening på ettermiddagene.

– Jeg jobber for å komme i form til sesongstarten, og vil jobbe hardt videre i et forsøk på å imponere manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]