– Burde ledet mer til pause

Liverpools manager var brukbart fornøyd etter onsdagens seier, men vet ikke mer om skaden til Lucas Leiva.

20. jul 2016 kl 23.46 Marius Rabben

Klokka hadde akkurat passert 60 minutter idet Lucas tok seg til baksiden av låret, vinket mot benken og haltet av banen.

Jürgen Klopp hadde byttet inn samtlige seks utespillere på benken til den andre omgangen mot Huddersfield Town, noe som ga juniorkeeper (!) Shamal George debuten på førstelaget – som spiss.

– Selvfølgelig var det ikke lenger en normal treningskamp, sier Klopp til LFC TV etter oppgjøret.

UVENTET DEBUT:
UVENTET DEBUT:  Klopp omfavnet tenåringen George etter den spesielle førstelagsdebuten. Keeperen spilte spiss i omtrent en halv omgang. Foto: Propaganda

Liverpool ledet 1–0 etter en nettkjenning av Marko Grujic før pause. Serberen hamret ballen i mål med venstre etter å ha mottatt et innlegg fra Roberto Firmino etter 31 minutter.

Straffebom før pause

Det var imidlertid ikke eneste gang rødtrøyene var frempå i første omgang. Sadio Mané, som var livlig og testet skuddfoten flere ganger, scoret etter et drøyt kvarter, men ble avlåst for angrep på keeper.

Like etter Grujic-scoringen ble Mané lagt i bakken da han forsøkte å passere Huddersfields keeper, men Philippe Coutinho brant forsøket fra elleve meter.

24-åringen skjøt hardt mot venstre, men Joel Coleman slang seg riktig vei og reddet flott.

– Etter første omgang burde vi hatt en større ledelse, påpeker Klopp.

Vet ikke omfanget av skaden

– I andre omgang, etter Lucas’ skade, måtte vi kjempe, og det var det de gjorde, legger han til.

Manageren sier han foreløpig ikke vet mer om omfanget av skaden til Lucas, annet enn at det dreier seg om en muskelskade. Tilsynelatende var det hamstringen det gikk ut over.

– Vi må vente på den nøyaktige vurderingen, sier han.

Den siste halvtimen var preget av et Liverpool i ubalanse, hvor Danny Ings vekslet mellom å dekke opp Lucas’ tomrom på midtbanen og angrepsrollen.

Fornøyd med Georges innsats

Innbytter George, som gjorde en jobb på topp, ble faktisk spilt fri mot keeper, men assistentdommeren vinket ham av for offside.

NESTEN IGJENNOM:
NESTEN IGJENNOM:  George ble avvinket for offside da han ble spilt fri. Klopp skrøt av unggutten etter innhoppet.

På tampen fastsatte Alberto Moreno sluttresultatet til 2–0 fra straffemerket etter at Ryan Kent ble felt. Spanjolen avsluttet lavt og bestemt, og keeperen gikk feil vei.

– Vi endret på formasjonen for å ha Shamal som spiss – han gjorde det strålende – og vi scoret det andre. Det var okay. Vi måtte forsvare oss litt dypere, og det var vrient for spillerne.

Vertene kom til noen brukbare avslutninger i en noe merkelig omgang i Huddersfield, men Loris Karius holdt nullen igjen. Liverpool har ikke sluppet inn mål hittil i sommer.

TIL USA:
TIL USA:  Liverpool har allerede spilt fire treningskamper i sommer. Nå går turen til USA, hvor det venter tre nye. Der returnerer også EM-spillerne fra sine ferier. Foto: Propaganda

– Huddersfield endret på mye, og de hadde to gode lag i dag. Det var helt klart hardt arbeid, men vi kunne ha scoret flere mål, og kanskje vi burde ha scoret flere mål, sier Klopp.

Drar til USA i natt

Nå er USA neste stopp for Liverpool-stallen. Laget drar tilbake for et måltid og restutisjon på Melwood, før turen går til John Lennon Airport og videre til USAs vestkyst.

– Dette blir en god mulighet for å få våre to grupper samlet, forklarer Klopp.

Landslagsspillerne som har vært opptatt med europamesterskapet, slutter seg til troppen på amerikansk jord.

Grunnet de forskjellige treningsmengdene til spillerne i sommer, hvor noen har vært på ferie til nå mens andre begynte pre-season 2. juli, sier Klopp det kan være vrient å få landslagsspillerne i samme form som de øvrige.

– I vår første kamp i USA tror jeg vi har 15 eller 16 spillere som kan spille 90 minutter. Så får vi se med de engelske gutta, waliserne og så videre. Trenerne får mye å jobbe med sammen med de enkelte gruppene, men det er sånn det er. Det er ikke et problem, utdyper han.

– Det fine med en treningsleir er at man ikke har noe annet å gjøre. Vi har organisert det veldig bra, så vi får konsentrert oss ordentlig om tingene vi skal tenke på.