– Den første uken har vært fin

Georginio Wijnaldum har funnet seg godt til rette i Liverpool-troppen.

29. jul 2016 kl 11.19 Einar Kvande

– Det har gått bra. Først og fremst er jeg veldig glad for å være Liverpool-spiller. Jeg har sagt det før også, men dette er en stor klubb med en flott historie, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com om sin første uke i Anfield-klubben.

– Mange spillere ønsker å spille for Liverpool, så jeg er heldig som får gjøre det. Jeg er lykkelig, og dagene har vært flotte så langt. Folkene i klubben og spillerne har hjulpet meg. Alle har vært hyggelige, og har hjulpet meg med å finne meg tilrette, fortsetter nederlenderen.

Kjente ingen

– Jeg kjente ikke noen av spillerne før jeg kom til klubben. Derfor trodde jeg at det kanskje ville bli litt vanskelig, men alle har vært veldig hyggelige. Alle har snakket med meg, og har forsøkt å hjelpe meg når jeg har trengt noe. Det gjør det enklere å finne seg tilrette.

Så langt har nederlenderen fått best kontakt med Origi, Benteke og Mane.

HARDE ØKTER
HARDE ØKTER  Jürgen Klopps treningsøkter er ikke så ulike de øktene Georginio Wijnaldum er vant med fra Nederland.

– Jeg forsøker å snakke med alle, for å bli bedre kjent med folk. Divock kan snakke nederlandsk, så det er enklere å kommunisere med ham. Jeg har snakket mye med ham, Christian Benteke og Sadio Mane.

– Preseason er en tøff periode, og hver eneste treningsøkt er hard. Du må legge grunnlaget for den kommende sesongen, så vi trener alltid hardt. Du er sliten etter treningsøktene, men slik er det på denne tiden av året. Det handler om mer enn bare hardt arbeid. Vi jobber også mye med taktikk og formasjoner akkurat nå.

Om Jürgen Klopp

– Alle managere har sin egen stil og sin egen måte å gjøre ting på. Det har Jürgen Klopp også. Men det er ikke så ulikt en del av treningen jeg er vant med fra Nederland, for vi spiller mye fotball.

– Jürgen kommer ofte bort og spør meg hvordan det går. Han har sagt at jeg kan spørre ham, om jeg trenger noe. Jeg føler meg avslappet her.

– Jürgen snakker med alle, og forsøker å hjelpe alle. Han er veldig klar på hvordan han vil ha det. Dersom han ser at jeg må gjøre noe annerledes på trening, vil han stoppe meg og fortelle det. Det er til hjelp for meg.

Fritid

Under en treningsleir som den i USA blir det også en god del fritid.

– Da ligger jeg i sengen på rommet! Jeg surfer på nettet og holder kontakten med folk hjemme i Nederland, men det er litt vanskelig på grunn av tidsforskjellen.

– Jeg prøver å ikke sovne om ettermiddagen, så jeg snakker vanligvis med noen i telefonen, er på nettet eller ser en film på TV.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]