Klopp om Europa League-finalen:– Det føles fortsatt vondt

To måneder etter Europa League-finalen har Jürgen Klopp fortsatt ikke kommet helt over finalen han mener Liverpool «ikke skulle ha tapt».

20. jul 2016 kl 08.44 Arve Vassbotten

– Jeg har selvsagt tenkt mye på det. Det er lenge siden, men det føles fortsatt vondt. Etter kampen var jeg ikke i humør til å tenke på den første omgangen, men jeg har gjort det siden og det er åpenbart at vi spilte bra i første omgang og kunne hatt en klarere ledelsen. Vi kunne ha fått en straffe for hands, og slikt ser man i etterkant. Men det er ikke interessant - for det er over, men som menneske er det vanskelig å akseptere slikt. Og selvsagt er det øyeblikk hvor man fortsatt lider litt, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

Han sier han har tenkt mye på hva som skjedde i pausen, men har ikke funnet noen forklaring på hvorfor laget kollapset etter hvilen på St Jakob-Park, og tapte finalen 1-3 for Sevilla. Bare sekunder ut i andreomgangen kom utligningen for spanjolene.

NEDERLAG:
NEDERLAG:  Joe Allen og Daniel Sturridge depper etter finaletapet. Foto: Propaganda

– Noe gikk i stykker

– Når man ser kampen igjen ser man at noe gikk i stykker da. Flere spillere hadde ingen våpen lenger. De manglet kraft og selvtillit. Vi la oss for dypt i flere ulike posisjoner og vi var ikke nær nok i duellene. Det var ikke så bra, men det handlet selvsagt også om intensiteten vi hadde på vei til finalen, vi måtte overprestere en eller flere ganger, og måtte spille mange spesielle kamper.

– Men ikke noe av dette er en unnskyldning, for det var ikke en finale vi skulle tapt, men vi tapte og det er fasiten, sier Klopp.

Man kan ikke ta opp alt dette i lagmøter og si: «Håper dere hadde en fantastisk ferie, men jeg ønsker å fortelle dere at andreomgang i Basel ikke var så bra»Jürgen Klopp

Tøffe dager etterpå

Med finaletapet i Basel mistet Liverpool Europa League-seieren, men også Champions League plass denne sesongen, minst 40 millioner pund i TV-penger og tapet gjorde det heller ikke enklere på sommerens transfermarked.

– Det var en tøff kveld og noen tøffe dager etterpå, men det ligger i fortiden. Som alle kamper som er spilt bør man bruke dem for det de er verdt, om du kan. Vi prøver å ta med oss de riktige tankene, men man kan ikke ta opp alt dette i lagmøter og si: «Håper dere hadde en fantastisk ferie, men jeg ønsker å fortelle dere at andreomgang i Basel ikke var så bra». Det ville ikke gitt mening, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]