Disse spørsmålene må Klopp få svar på

I dag starter pre-season, og Klopp har nok flere ubesvarte spørsmål.

8. jul 2016 kl 17.20 Lars Frøsland

I kveld starter pre-season for Liverpool, og Klopp vil endelig se nyervervelsene få prøve seg med liverbird-logoen på brystet.

Noen posisjoner gir lite hodebry for Klopp, mens mye tyder på at det er flere posisjoner uten en klar førstevalg-kandidat. Dét vil Klopp bruke sommeren på å finne ut av.

Keeper

Simon Mignolet har et frynsete rykte på Anfield. På sitt beste nærmer han seg verdensklasse, men for mange feil og klønete involveringer, har gjort at The Kop er i tvil om han er riktig mann til å vokte buret.

At Klopp hentet den tyske keeperen Loris Karius vitner kanskje om at Klopp deler supporternes skepsis. Det kan selvsagt også være at Karius er tiltenkt en innbytter-rolle.

Det blir en beinhard kamp om keeperplassen – og den begynner i kveld.

NB. Mignolet har ferie i noen uker til, etter deltakelsen i EM.

Venstreback

Klopp jakter ny venstreback, men navnene som er linket er primært unge spillere. Hvorvidt Alberto Moreno satses på som førstevalg også neste sesong, er det ingen som vet - kanskje ikke en gang Klopp.

Her vil det være muligheter for andre å spille seg inn på laget. Blant kandidatene finner man Joe Gomez, som imponerte stort før den alvorlige skaden satte ham ut av spill forrige sesong.

Brad Smith vil nok også få noen sjanser under pre-season.

Midstopper

Mamadou Sakhos doping-situasjon skaper hodebry for Klopp. Dersom han får en lang karantene, vil muligens Klopp tvinges til å kjøpe en ny midtstopper.

Mot slutten av forrige sesong kunne det se ut som Sakho og Dejan Lovren var førstevalgene, men særlig sistnevnte har ingen høy stjerne blant supporterne. Mange er i tvil om han er god nok. Klopp jakter nok fortsatt den perfekte stopperkonstellasjonen.

BANKERS?
BANKERS?  Mye tyder på at Emre Can vil være et førstevalg på midtbanen, men hvem vil han spille sammen med? Foto: Propaganda
Cans partner

Emre Can er nok bankers i sesongen som kommer, men hvem som skal spille sammen med tyskeren, er nokså åpent. Jordan Henderson, James Milner, Joe Allen eller Lucas Leiva. Alternativene er mange, men ikke særlig åpenbare.

Her vil kanskje pre-season-formen være utslagsgivende for hvem som starter når sesongen for Liverpoosl del åpnes på Emirates i august.

Spiss

Noen vil kanskje hevde at Daniel Sturridge er det åpenbare førstevalget, men glem ikke at han ble sittende på benken mens Divock Origi herjet en periode i vår.

Flere mener Sturridge er Liverpools beste spiss, mens kanskje Origi og Danny Ings er mer «typiske» Klopp-spillere.

Hvem starter på topp når sesongen begynner? Kanskje vil pre-season gi oss en indikasjon.

Bankers?

Det skal mye til at ikke Nathaniel Clyne er førstevalget på høyrebacken når sesongen starter.

De offensive rollene mellom den sentrale midtbanen og spissplassen er kanskje ikke bestemt, men Sadio Mané, Roberto Firmino og Philippe Coutinho ligger nok godt an til å starte. Samtidig ønsker nok Adam Lallana og de øvrige spissene å vise at de fortjener en plass i startelleveren når sesongen starter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]