– En viktig preseason for meg

Cameron Brannagan står ved et veiskille i karrieren.

13. jul 2016 kl 10.45 Einar Kvande

20 år gamle Brannagan fikk ni førstelagskamper for Liverpool forrige sesong, og håper nå at han skal få enda mer spilletid kommende sesong, trass i at Liverpool står uten europacupfotball og således skal spille færre kamper.

– Denne sesongen blir svært viktig for meg. Forhåpentligvis klarer jeg å yte maksimalt i kamper og på trening, slik at jeg kan bevise at jeg holder mål. Manageren følger med, og jeg kan få sjansen denne sesongen, sier Brannagan til Liverpoolfc.com.

Brannagan debuterte for Liverpools førstelag i Europa League-kampen mot Bordeaux i september i fjor. Han fikk også spilletid i Premier League, FA-cupen og ligacupen. På fredag startet han treningskampen mot Tranmere. Sannsynligvis får han også spilletid mot Fleetwood Town i kveld.

– Det er flere unge gutter som har fått trene på Melwood denne sommeren, sammen med de eldre spillerne og noen av spillerne som er kommet tilbake fra låneopphold. Alle er ute etter å imponere manageren. Alle ivrer etter å komme i gang med sesongen.

STARTET
STARTET  Cameron Brannagan spilte første omgang i preseason-kampen mot Tranmere på fredag.

– Du ser det på treningsøktene at alle jobber veldig hardt, og spesielt i løpetreningen. Alle løper sokkene av seg. Det handler om å komme i form og spille opp mot sitt beste. Det er hva du trenger.

– Det hjelper selvsagt å være i god fysisk form, spesielt mot slutten av kampene når du må ta ut de siste kreftene for å få et godt resultat. Det er alltid bra å vise manageren at du fortsatt har noe å gi på det stadiet i kampene.

Utlån kan være aktuelt

Brannagan utelukker ikke et låneopphold, om det blir for trangt om plassen i Liverpool-troppen.

– Jeg er en ung gutt, og lån kan være det store for spillere i min alder. Det å komme ut for å få mer erfaring, og se hvordan det er å spille førstelagsfotball hver uke, kan være nyttig.

– Jeg vet ikke hva som vil skje ennå. Jeg vil snakke med manageren ved en passende anledning, når han er klar til å snakke med meg. Jeg er villig til å diskutere et låneopphold.

– Enn så lenge skal jeg fortsette å trene og jobbe hardt, og når jeg får spille kamper vil jeg forsøke å imponere manageren så mye som mulig. Det er målet mitt for den kommende sesongen – å trene og jobbe hardt, og se hvor det bringer meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]