Nå har han fått all maktÉnmannsshowet Jürgen Klopp

Tyskerens nye avtale gir ham full kontroll over det som skjer på Anfield.

8. jul 2016 kl 16.18 Lars Frøsland

I formiddag kom gladmeldingen om at Liverpools populære manager har undertegnet en kontraktsforlengelse som binder ham til Anfield-klubben i seks år.

FULL TILLIT:
FULL TILLIT:  Eierne har full tillit til Jürgen Klopp.

Klopps personlige betingelser er bare marginalt bedre. Kontrakten er dog mer enn bare en formalitet. Det er en fullstendig tillitserklæring til Klopp. Nå er det hans show!

The Times-journalist Tony Barrett skriver følgende om Klopps posisjon i Liverpool.

– Andre vil fortsatt ha påvirkning, men det er hevet over enhver tvil om at FSG har gått bort fra den opprinnelige ideen, der manageren er én av flere likeverdige – til en stil der Klopp er nummer én og uten likeverdige i avgjørelser, skriver Barrett.

Barrett mener Klopp i praksis vil være sin egen «director of football» (sportslig leder), der alle i Anfield-hierakiet er der for å implementere Klopps stil og ønsker.

Dette er nå Klopps show – dét er det ingen tvil om.Tony Barrett (The Times)

– Fra ledere til speidere – alle er der for å innføre Klopps visjon.

– Det er ikke bare gjennom ny kontrakt FSG har vist Klopp stor tillit, men også at de endret – ikke gikk bort fra – den egentlig foretrukne modellen for å tilpasse alt etter Klopp, skriver Barrett.

Director of football og transferkomité

I november 2010 ansatte FSG Damien Comolli i rollen som director of football. Comolli hadde stor innflytelse, og stod bak forhandlingene da nye spillere skulle kjøpes. Han hadde også stor påvirkning på hvem som kom inn.

DOF:
DOF:  Damien Comolli hadde stillingen som director of football.

Eierne sparket ham i 2012. De mente blant annet at kjøpene av Andy Carroll og Stewart Downing ikke gav valuta for pengene.

Da Brendan Rodgers kom inn i 2012 ble det mye snakk om den beryktedetransferkomiteen. Rodgers slet med å få samarbeidet til å fungere, og det ble tydelig at noen spillere var Rodgers’ kjøp, mens andre var komiteens.

Usikkerhet

Tony Barrett har tidligere hevdet at kjøp som Lazar Markovic, Philippe Coutinho, Emre Can, Roberto Firmino og Daniel Sturridge var komiteens signeringer, mens Nathaniel Clyne, Dejan Lovren, Christian Benteke og Danny Ings er eksempler på Rodgers-kjøp.

Enkelte gikk så langt i å hevde at dette påvirket hvem som fikk tillit i kamper – og hvem som ikke fikk sjansen til å vise seg frem.

Transferkomiteen består fremdeles, men skal man tro Barrett er det i hvert fall ingen tvil om hvem som til syvende og sist avgjør hvilke spillere som skal hentes. Dét er Jürgen Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]