Flere unge spillere vil bli lånt ut

Jürgen Klopp synes å ha moderert sitt syn på det engelske utlånssystemet. Michael Beale antyder i alle fall at flere unge spillere vil bli sendt på låneopphold i lavere divisjoner i løpet av de kommende ukene.

25. jul 2016 kl 13.30 Einar Kvande

Manager for Liverpool U21, Michael Beale, antyder til Liverpool Echo at spillere som Ryan Kent, Lloyd Jones og Jack Dunn vil bli lånt ut til klubber i lavere divisjoner den kommende sesongen.

Kent imponerte da Liverpool U21 slo walisiske Rhyl FC 4-1 i en treningskamp i går. Den hurtige vingen scoret ett mål og hadde også en avslutning i tverrliggeren, i en kamp hvor han var lagets kaptein i annen omgang.

Kent var lånt ut til Coventry forrige sesong, og denne sesongen kan han havne på lån i Barnsley ifølge Echo.

– Et låneopphold kan vise seg å bli veldig viktig for Ryan. Man kan se at han besitter et stort talent. Det har vi sett i de fire kampene han har spilt for førstelaget, uttaler Beale til lokalavisen.

– Han er den spilleren vi har som er i best form for øyeblikket, fordi han har spilt fire kamper, mens alle andre bare har spilt to. Det var årsaken til at jeg lot ham spille hele kampen mot Rhyl. Han var kaptein etter pause. Jeg tror ikke han har vært det tidligere, fortsetter U21-manageren.

– Han er en av de eldre spillerne i gruppen, og jeg er veldig godt fornøyd med ham. Han har allerede markert seg med målgivende pasninger for førstelaget i sommer, og scoret et flott mål mot Rhyl.

Tilbake etter skader

To andre spillere som kan være aktuelle for nye låneopphold var i aksjon mot Rhyl, etter å ha vært ute med skader. Nemlig Harry Wilson og Jordan Williams. Wilson scoret Liverpools første mål i kampen, mens Williams spilte den siste halvtimen.

– De har ikke vært tilbake i trening så lenge. Harry spilte en halvtime på onsdag, og fikk 45 minutter nå. Han gjorde et veldig flott mål, og spilte en veldig god omgang.

– Harry var nok frustrert etter forrige sesong, hvor han så mange jevnaldrende utvikle seg videre, noe han også ville ha gjort dersom han hadde unngått skadene. Jeg har stor tro på Harry, og dette blir en viktig sesong for ham.

– Jeg må også nevne Jack Dunn. Jeg syntes han spilte veldig bra mot Rhyl. Han er enda en spiller vi vil forsøke å låne ut. Han må spille seniorfotball igjen, etter å ha gjort det bra på lån hos Cheltenham og Burton for et par sesonger siden. Han har vært mye skadet.

ENDELIG TILBAKE
ENDELIG TILBAKE  Jordan Williams fikk sine første 30 minutter med kamptrening på 10 måneder, i treningskampen mot Rhyl FC i går.

– Jordan Williams var egentlig en førstelagsspiller i et helt år, før han ble lånt ut til Swindon og gjorde det veldig bra der frem til han fikk en kneskade som det tok en stund før ble leget. Han er ikke blitt glemt av noen i klubben.

– Dette var hans første halvtime med spilletid på 10 måneder. På denne tiden i fjor spilte han for Swindon mot førstelaget vårt i en treningskamp. Han vil komme tilbake på det nivået raskt, spår Beale.

– I andreomgangen mot Rhyl var han viktig for oss. Han slår gode pasninger, og er en veldig allsidig spiller, som kan brukes både som midtstopper og sentralt på midtbanen. Dersom han klarer å holde seg skadefri, vil det være fantastisk. Da vil han få ytterligere fremgang.

Jones og Dunn er aktuelle for utlån

– Et par av de eldste spillerne i gruppen, Lloyd Jones og Jack Dunn, vil trolig bli sendt på utlån i løpet av de kommende par ukene. Vi vil få unge spillere som Ovie Ejaria, Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn inn i vår gruppe.

– Ben vil være tilbake i trening denne uken. Vi ga ham noen dager fri etter alt oppstyret som har vært rundt ham. Han er fortsatt en veldig ung gutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]