– Fortsatt en lang vei å gå

Om to uker sparkes Premier League i gang. Jürgen Klopp er fornøyd med tingenes tilstand hittil i oppkjøringen, men påpeker at forberedelsene ikke er ferdig.

31. jul 2016 kl 15.47 Marius Rabben

– Vi må fortsatt jobbe med alt. Dette er en periode for å bedre fysikken, sier manageren etter 2–0 over AC Milan.

– Vi utnytter kampene, men de er ikke Premier League-kamper, så vi tenker ikke altfor mye på dem.

– Gjorde det veldig bra

Seieren natt til søndag var Liverpools sjette kamp i sommer. Gini Wijnaldum debuterte fra start på midtbanen, og får godkjent av manageren.

– Gini gjorde det veldig bra i sin første kamp. (Ragnar) Klavan og (Sadio) Mané var veldig gode.

Debutanten fikk 6 av 10 på spillerbørsen til Liverpool Echo. «En solid nok debut for nederlenderen», heter det i vurderingen. «Tilpasser seg fortsatt sine nye omgivelser. Viste noen flotte touch, og liker helt klart å bli med inn i boksen.»

FIKK DEBUTEN:
FIKK DEBUTEN:  Wijnaldum spilte de 45 første minuttene mot Milan i natt.

Danny Ings spilte ikke mot italienerne etter å ha vært mye involvert tidligere i pre-season, men Klopp bekrefter at 24-åringen skal spille mot AS Roma i St. Louis.

Trener som normalt igjen søndag

Treningskampen, som for øvrig ikke er en del av International Champions Cup, spilles klokka 02.30 natt til tirsdag norsk tid. Eurosport Norge viser oppgjøret, og Liverpool.no følger kampen direkte.

Det er ikke normalt at man trener to ganger på én dag før en kamp, og så på morgenen på kampdagen. Men vi må utnytte denne perioden.Jürgen Klopp

– Så det er ikke noe problem. Vi må respektere treningene våre akkurat nå, fortsetter Klopp.

– Det er ikke normalt at man trener to ganger på én dag før en kamp, og så på morgenen på kampdagen. Men vi må utnytte denne perioden. I morgen er det en ny dag, og vi må fortsette.

I dag skal Liverpool ha en ny tøff treningsøkt igjen, selv om laget nettopp har spilt kamp. Vanligvis er restitusjon fokuset dagen derpå.

– Det er mer intenst nå enn under Premier League-sesongen. Vi er nødt til å trene. Jeg er fornøyd med hvordan vi ligger an for øyeblikket, men det er fortsatt en lang vei å gå.

– Det en ny treningsøkt søndag ettersom det kun var noen få som spilte mer enn 45 minutter. Resten kan trene som normalt. Så er det ny kamp på mandag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]