Gresset gror på Anfield

Den nysådde Anfield-matta vil være klar til å tas i bruk i god tid før første ligakamp mot Leicester den 10. september.

12. jul 2016 kl 09.33 Einar Kvande

Naturgresset på Anfield ble fjernet i mai, før anleggsmaskinene rullet inn og begynte å rive gamle Main Stand. For 10 dager siden rullet disse maskinene ut av stadion igjen, og de siste 10 dagene har derfor banesjef David Roberts og hans stab vært travelt opptatt med å sørge for at gressmatta skal bli så bra som mulig den kommende sesongen.

Banen er nysådd, og når sesongen starter vil det være som å spille på en helt ny gressmatte, selv om det teknisk sett er den samme matta som Liverpool har benyttet de siste 15 årene.

Syntetiske fibre

Gressmatta på Anfield er en såkalt «Desso GrassMaster», som er en kombinasjon av naturgress og syntetiske fibre. Rundt 20 millioner syntetiske gressfibre sys 20 centimeter ned i underlaget, og dekker cirka 3% av banen. Røttene til naturgresset vikler seg inn i disse syntetiske fibrene, og resulterer i en gressmatte som tåler tre ganger så mye fotball som en matte bestående kun av naturgress, ifølge Liverpool Echo.

De syntetiske fibrene sørger for at store torvflak ikke vil løsne fra gressmatta. Samme type matte finnes også på Wembley, Emirates Stadium og Etihad Stadium.

Dreneringssystemet under Anfield-matta stammer fra 1998. Det har vært snakk om å skifte ut dette, og hele matta, men dette har ikke vært mulig på grunn av arbeidet med Main Stand de to siste sommerene. Liverpool Echo tror at noe vil bli gjort i så henseende sommeren 2017.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]