– Han er nesten for rask

Philippe Coutinho skryter av Liverpools nyervervelser, og mener finaletapene forrige sesong har økt sulten for å vinne.

25. jul 2016 kl 23.04 Marius Rabben

– Jeg gleder meg til å spille med dem, svarer Coutinho på spørsmål om sommerens to dyreste Liverpool-kjøp i Sadio Mané og Georginio Wijnaldum.

Overfor klubbens nettsider forklarer søramerikaneren at spillerne styrkes når konkurransen om startplassene blir hardere.

Skryter av stallen

Mané og Wijnaldum er hentet inn for å gi laget mer tyngde foran mål. Førstnevnte har allerede fått spille med Coutinho i sommer, mens Wijnaldum trolig debuterer mot Chelsea natt til torsdag norsk tid.

– De er begge veldig gode og raske spillere, så slår man en lang pasning, kan de nå den. Men det er ikke bare dem; stallen er veldig god, og det er mange bra spillere her. Jeg håper vi kan gjøre en god jobb sammen dette året, sier Coutinho.

24-åringen viste tendenser til fruktbart samarbeid med Mané da senegaleseren ble frispilt i treningskampen mot Huddersfield sist onsdag.

HURTIG VÅPEN:
HURTIG VÅPEN:  Coutinho har latt seg imponere av Manés raske bein. Mot Huddersfield fikk han straffe. Foto: Propaganda

– Det har vært en fornøyelse å spille med Sadio så langt, sier han.

– Alle er fornøyde med ham

En lav gjennombruddsball sendte den tidligere Southampton-spilleren helt igjennom, noe som resulterte i straffespark. Coutinho, som bommet fra ellevemeteren, skryter spesielt av hurtigheten hans.

– Om noe, så er han for rask! Det er bra, for det er noe man trenger. Alle er fornøyde med ham. Han er en fin fyr og veldig god spiller.

Manager Jürgen Klopp har nå signert sju spillere – Mané, Wijnaldum, Marko Grujic, Joël Matip, Loris Karius, Ragnar Klavan og Alex Manninger – som rød manager.

– De er veldig bra for Liverpool og stallen fordi det er konkurranse om å spille. Alle ønsker å være involvert, og det er bra for klubben, sier Coutinho.

– Prøver alltid å lære fra andre og trenerne

Nå er den brasilianske landslagsspilleren, som ble hentet for tre og et halvt år siden, blant dem med flest Liverpool-kamper av spillerne i stallen.

145 KAMPER:
145 KAMPER:  24 år gamle Coutinho er blant dem med flest Liverpool-kamper i dagens stall, til tross for sin unge alder. Foto: Propaganda

Siden de røde ble enig med Inter om en overgang verdt 8,5 millioner pund i januar 2013, har Coutinho scoret 28 ganger på 145 kamper.

– Jeg føler meg ung, smiler 24-åringen.

– Jeg prøver alltid å være meg selv. Jeg synes ikke jeg er en erfaren spiller, for jeg prøver hele tiden å lære fra alle andre i stallen og alle trenerne.

Coutinho sier tiden har gått «veldig fort» siden han flyttet til Liverpool, og påpeker at han er storfornøyd med å fortsatt være i klubben.

Kommende sesong er målet å løfte pokaler. Coutinho, årets spiller på Anfield forrige sesong, forklarer at han stadig jobber med detaljer for å bli bedre.

– Noen ganger ser jeg på prestasjonen min på video etter en kamp, og jeg ser etter ting jeg kan forbedre. Jeg ønsker alltid å bli bedre og utvikle meg.

– Jeg er her for å lære og bli bedre for å hjelpe lagkameratene mine. Jeg håper denne sesongen blir bra for oss.

– Jeg mener jeg kan forbedre alt i spillet mitt. «Du må alltid utvikle deg», er min mentalitet. Noe spesifikt? Hvis jeg kunne scoret mer og skapt flere sjanser, ville det vært fint, sier han.

– Gjort oss sterkere

Søramerikaneren, som scoret sitt første hat-trick for det brasilianske landslaget i sommer, under Copa América, forteller at han selv og Liverpool-spillerne går inn mot den nye sesongen med høy selvtillit.

– Forrige sesong hadde vi noen muligheter, men klarte ikke å ta dem. Det har gjort oss sterkere, og nå er vi sultne på å vinne titler og være i stand til å utfordre.

Liverpools ligaåpning er borte mot Arsenal søndag 14. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]