«Har vi egentlig forsterket laget?»

The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin svarer på spørsmål om transfervinduet så langt, og Ragnar Klavan og Georginio Wijnaldum som nå kobles til klubben.

18. jul 2016 kl 13.27 Arve Vassbotten

Ragnar Klavan fra Augsburg, og Georginio Wijnaldum fra Newcastle er de to siste spillerne som seriøst kobles til Liverpool denne sommeren av godt informerte journalister.

Hva tenker du om Winjaldum til Liverpool?

– Det er vanskelig å konkludere. Jeg har vel egentlig mer tro på Wijnaldum enn Piotr Zielinski, selv om jeg er usikker på hvordan han skal brukes. Jeg ser på han mest som en offensiv midtbanespiller, hvor god han er defensivt skal jeg ikke si, men han har kvaliteter foran mål og noe av tanken er nok at han kan bidra i målprotokollen. I tillegg er han bra i lufta. Jeg er for så vidt ikke negativ til å kjøpe han, men føler heller ikke jeg kan sitte her å si at han er akkurat den vi skulle ha, sier The Kopite-redaktør Torbjørn Flatin til Liverpool.no.

PÅ VEI?
PÅ VEI?  Georginio Wijnaldum.

Lovende

– Jeg satt med en følelse av at Zielinski og Ben Chilwell skulle bli de siste kjøpene, og om man i tillegg hadde solgt Christian Benteke hadde man hatt en sommer der man egentlig hadde brukt null pund. Da ville jeg følt meg noe skuffet, selv om jeg registrer at Jürgen vil bygge lag istedenfor å kjøpe. Jeg er ikke imot det, men det må være en balanse her. I mitt hode hadde det vært behov for en ny sentrallinje. Vi har nå Karius, Matip, Mané og får da kanskje inn en midtbanespiller i tillegg. Man kan hevde at om man kjøpe Wijnaldum for 20-25 millioner pund så har du kjøpt en mann også der. Marko Grujic mener jeg det er for optimistisk å ta med i den beregningen, siden han er så ung. Venstrebacken er også en plass der det bør forsterkes, også der ville det vært en overraskelse om Chilwell kom inn og var bra med en gang. Så man må se litt hvordan dette ender totalt. Så langt ser det lovende ut med de som er hentet inn, sier han.

Klavan ingen «big deal»

Hva slags rolle ser du for deg at Klavan vil få i laget?

– Klavan er et overraskende valg må man si, men først og fremst en løsning for å få inn en tredje eller fjerdemann som på kort sikt kan være til hjelp i en skadesituasjon. Men jeg er ikke rett mann til å si hvor god han er. Men det ble bemerket at han klarte seg bra mot Liverpool i Europa League, likevel synes jeg kanskje det hadde vært mer logisk med et lån. Uansett er ikke dette noen «big deal», bokstavelig talt. Det handler ikke om mye penger, og er heller ikke et viktig kjøp. Det gjør ikke noe om det blir fiasko, og det er for å løse et kortsiktig problem og en typisk backupløsning. Han er en type som man kan forvente at skal tilpasse seg engelsk fotball kjapt, er stor og sterk og bra i lufta.

NY STOPPER:
NY STOPPER:  Ragnar Klavan er ventet på medisinsk test allerede tirsdag.

Hva tenker du om overgangsvinduet så langt?

– Om man selger Benteke føler jeg det igjen legges for stor vekt på Sturridge. Det er en angrepskabal jeg er usikker på. Klopp har bevisst styrket det midtbanen med målscorere med kjøp av Mané og eventuelt Wijnaldum, som scorer mer enn Henderson for eksempel. Men jeg er fortsatt litt usikker på spissplassen, selv om Danny Ings er tilbake også. Jeg ville nok vurdert å hente inn en mann der for å kjempe helt oppi topp fire. Jeg skulle personlig også helst sett en mann som Hector på venstrebacken, men mulig han ble for dyr.

Wijnaldum sentralt?

– Hvis Klopp har planer om å bruke Wijnaldum ved siden av Can er jeg usikker på de defensive fibrene, og jeg ser ikke helt hvordan han har tenkt å bruke han ellers. Jeg vil anta at om det spilles 4-2-3-1, så vil han brukes som en av de to sentralt på midtbanen. Mané er en ny type vi trengte med rå fart. Det manglet vi. Litt usikker på typen når det gjelder Wijnaldum, men man må stole litt på Klopp også. Jeg liker at han er opptatt av spillere som ønsker å spille for Liverpool og som har en arbeidsmoral som passer. Ser også at han spilte alle kampene sist sesong, og jeg liker folk som spiller mye og er lite skadet. Det er alltid et pluss.

De som holder med andre lag gjør nok ikke i buksa av disse kjøpene. Men det handler litt om man ser på glasset som halvfullt eller halvtomt, og hvor mye man stoler på Jürgen.Torbjørn Flatin
FORSTERKNING:
FORSTERKNING:   Sadio Mané mener Flatin helt klart er en forsterkning for laget.

Sterkere enn ved ligaslutt

På Facebook er det en som spør om «Har vi egentlig forsterket laget eller bare kjøpt listefyll?». Hva er ditt svar på det spørsmålet?

– Jeg skjønner hva som menes. De som holder med andre lag gjør nok ikke i buksa av disse kjøpene. Men det handler litt om man ser på glasset som halvfullt eller halvtomt, og hvor mye man stoler på Jürgen.

– Jeg ser klare signaler på at Matip er en oppgradering, Mané har vært varierende i preseason, men jeg liker han som type. De to synes jeg i hvert fall man kan se kan løfte laget. Karius er det umulig å vurdere så langt, mens Grujic ser lovende ut. Likevel er det lite sannsynlig at han vil bli å se mye i startelleveren kommende sesong. Men med Matip, Mané og hvis man får inn en sentralt på midtbanen som går inn i startelleveren har man utrettet ganske mye. Det er ganske mye i en toppklubb.

– Så man kan helt klart argumentere for at troppen er styrket, men man må forvente også at veldig mange andre lag også har forsterket. Det største problemet er nok når man ser fem mil lenger øst, og ser hva de har kjøpt der. Liverpool har nok en sterkere tropp 13. august enn ved ligaslutt, men er vi sterkere enn de andre. Det er det vanskelig å svare på per nå, sier Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]