Ibe enig med Bournemouth

Liverpool-vingen Jordon Ibe er på vei til sørkysten i en overgang verdt 15 millioner pund.

12. jul 2016 kl 17.47 Marius Rabben

20-åringen har blitt enig med Bournemouth om de personlige betingelsene, melder velinformerte James Pearce i Liverpool Echo.

Klubbene er enige om en overgangssum på 15 millioner pund.

Overgangen fullføres trolig om få dager

Spilleren var til stede på tirsdagens trening på Melwood, men skal ha tatt farvel med lagkompisene og ryddet unna personlige eiendeler på vei hjem.

Det forventes ifølge avisen at Ibe blir Bournemouth-spiller i løpet av denne uka.

Liverpool hentet Ibe fra Wycombe som 16-åring tilbake i desember 2011, og førstelagsdebuten kom mot Queens Park Rangers på Anfield under halvannet år senere – i en alder av bare 17 år og 162 dager.

Gamleklubben får 15 prosent

Lokalavisen skrev i forrige uke at Liverpool hadde forhandlet til seg både tilbakekjøpsklausul og en videresalgsklausul. Det betyr at rødtrøyene har førsterett på Ibe i fremtiden, og at de har krav på prosenter av et eventuelt videresalg fra Bournemouth.

SKILLER LAG:
SKILLER LAG:  Ibe har fått et drøyt halvår under Jürgen Klopp ledelse. Men Liverpool inkluderte en tilbakekjøpsklausul i avtalen med Bournemouth. Foto: Propaganda

På samme måte vil Wycombe, med en klausul i overgangen fra 2011, nå få 15 prosent av summen Bournemouth må ut med. Det tilsvarer 2,25 millioner pund.

Under perioden på Merseyside har Ibe gått gradene opp til det engelske U21-landslaget. Kantspillerens første scoring for Liverpool kom i bortemøtet med russiske Rubin Kazan i november i fjor.

Totalt har unggutten notert seg for fire nettkjenninger på sine 58 opptredener, alle turneringer inkludert, i Liverpool-drakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]