– Jeg ønsker å gjøre det annerledes

Jürgen Klopp bryr seg ikke om hvor mye penger Premier League-rivalene bruker.

29. jul 2016 kl 08.29 Einar Kvande

Liverpool har kjøpt spillere til en samlet sum på rundt 65 millioner pund i sommer. Anfield-klubben har hentet inn rundt regnet 40 millioner pund på spillersalg, og nettoutlegget til Liverpool vil utvilsomt bli mye lavere enn nettoutlegget til klubber som Manchester City, Chelsea og Manchester United i sommer.

– Dersom du kjøper en spiller for 100 millioner pund eller noe slikt, og så blir han skadet, da går det hele opp i røyk, sier Klopp filosofisk til Liverpool Echo.

– Den dagen dette er fotball, da er ikke jeg i jobben lenger, for fotball handler om å spille sammen. Det er derfor noen har oppfunnet pasninger. For at disse spillerne skal kunne spille sammen. Det handler ikke om å løpe med ballen. Det kan du gjøre hele tiden. Å bygge en gruppe er ikke min unike idé. Det er nødvendig for å oppnå suksess i fotball.

– Andre klubber kan bruke mer penger, og samle toppspillere. Må jeg gjøre det på en annen måte? Sannheten er at jeg ønsker å gjøre det på en annen måte. Jeg ville ha gjort det på en annen måte, selv om jeg hadde de samme pengesummene til rådighet.

Forsøker å bygge et lag

– Jeg vet ikke eksakt hvor mye penger jeg kan bruke, for ingen har fortalt meg frem til nå at «dette kan du ikke gjøre». Dersom jeg bruker penger, så er det fordi jeg forsøker å bygge et lag.

– Du kan vinne mesterskap og titler, men det finnes en måte jeg ønsker å gjøre det på. Det handler om måten å gjøre det på.

Dersom alle skal svømme i samme svømmebasseng, blir bassenget for lite.Jürgen Klopp

Britiske medier melder i disse dager at Manchester United er i ferd med å sikre seg Paul Pogba for 100 millioner pund, mens Manchester City linkes til et kjøp av John Stones fra Everton for 50 millioner pund. Chelsea har allerede brukt store penger på Leicesters N'Golo Kante og Marseilles Michy Batshuayi, og forsøker nå å sikre seg Napoli-forsvareren Kalidou Koulibaly for 40 millioner pund.

– Dersom alle skal svømme i samme svømmebasseng, blir bassenget for lite. Alle går etter de samme spillerne, filosoferer Klopp.

– Det finnes mange spillere utenfor det bassenget. Gode spillere i ferd med å ta neste steg i karrieren. Vi forsøker å finne dem.

– Det er greit å vite hvem som var den beste spilleren forrige sesong, men det er mer interessant å gjøre et forsøk på å finne den beste spilleren for neste sesong. Dersom du hadde denne informasjonen, ville det ha vært en veldig god overgang. Det ville ha vært mye billigere også. Det er hva vi jobber for.

NESTE STEG
NESTE STEG  Jürgen Klopp er opptatt av å finne spillerne som er i ferd med å ta neste steg i karrieren.

– Det handler ikke om å være kreativ, fordi det er kult eller noe. Det handler om å finne spillerne som kan ta neste steg sammen med oss.

– Jeg bryr meg egentlig ikke om hva de andre klubbene gjør. De kan gjøre det de vil, og bruke så mye penger som de vil.

– Jeg vet ikke eksakt hvor mye jeg har brukt så langt. Vi har hentet 5-6 spillere, og vi kunne trolig betalt det samme for en enkelt spiller, men jeg bryr meg ikke.

– Jeg er ikke moralens vokter i denne ligaen

– Jeg har ingen påvirkningskraft på hva andre klubber gjør, så hvorfor skulle jeg tenke på det? Jeg er ikke moralens vokter i denne ligaen. Jeg sier aldri at en annen klubb har brukt «for mye penger».

– Vi har også brukt mye penger. Det handler om perspektiv. Jeg er ganske sikker på at det finnes en grense for alt.

– Higuain er et eksempel på at der det finnes penger, vil noen bruke dem. Det er slik fotballen fungerer. Det er ikke mitt problem.

– Dersom vi er overbevist om at noen er den riktige spilleren for oss, vil vi begynne å tenke på penger. Da får vi en pris, vi kan forhøre oss og jobbe med det. Er dette noe vi bør gå for? Blir vi enige, vil vi gjøre handelen, men bare dersom prisen er riktig for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]