Klopp gikk etter målscorere i transfervinduet

Jürgen Klopp mener Liverpool står mye bedre rustet foran denne sesongen, og vil kjempe om seier i alle turneringer.

23. jul 2016 kl 20.43 Arve Vassbotten

Fredag kom Jürgen Klopps sjuende signering som Liverpool-manager, da Georginio Wijnaldum ble klar for klubben.

Med nederlenderen på plass sammen med Sadio Mané, har Klopp fått to nye offensive spillere som er kjent for å bidra med mål. Begge scoret elleve mål for hver sin klubb sist sesong. Å få inn målscorere mener tyskeren var helt avgjørende i dette transfervinduet.

Har sikret konkurranse

– Når man ser tilbake på forrige sesong, var det mange kamper hvor vi var veldig dominerende. Vi var gode med ballen, hadde gode pasninger, gode bevegelser og overlappinger, men avslutningene var ikke gode nok.

11 MÅL:
11 MÅL:  I likhet med Sadio Mané scoret Georginio Wijnaldum (bildet) 11 mål sist sesong. Foto: Liverpool FC

– Man trenger spillere som synes det er naturlig å ta seg inn i straffefeltet. Nå har vi slike spillere, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– Nå har vi fire eller fem spisser. Fem, inkludert Roberto Firmino, for rollene bak spissene. Man trenger så mange for at alle skal heve seg, sier Klopp.

Vil nå langt i begge cupene

Han mener konkurranse om plassene i angrep er en nøkkel til suksess.

La oss utfordre alle, la oss kjempe for alt. Det er det vi ønsker å gjøre.Jürgen Klopp

– Sist sesong hadde vi for mange kamper vi ikke kunne endre på. Man må kunne gi noen en hvile og ikke miste kvalitet. Det handler ikke om å ha et lag for Premier League og et lag for ligacupen. Det er tre veldig viktige turneringer for oss. La oss gå så langt vi kan i alle. La oss utfordre alle, la oss kjempe for alt. Det er det vi ønsker å gjøre, sier Klopp.

– Man trenger litt press. Det handler ikke om å ikke ha tiltro til spillere, men om å hjelpe dem å ta ut 100 prosent, sier Klopp.

Han insisterer på at når transfervinduet er lukket, er det ingen spillere igjen han ikke har tro på i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]