– Klubben krever spilletid for godta utlån

En låneovergang for Cameron Brannagan ligger an til å havne i vasken fordi Wigan ikke kan garantere nok kampminutter.

20. jul 2016 kl 17.45 Marius Rabben

Championship-klubben Wigan ville betale i overkant av én million pund for Cameron Brannagan, men har fått beskjed om 20-åringen er i Jürgen Klopps fremtidsplaner.

Derfor forhørte de seg isteden om en mulighet for et lån, noe som trolig ikke vil bli gjennomført. Grunnen er ifølge Liverpool Echo at de røde insisterer på å ha en garanti for mye spilletid i kontrakten.

Lokalavisen skriver at det dreier seg om et krav på 75 prosent av kampene under utlånsperioden. Hvis ikke en utlånt Liverpool-spiller får så mye tid på banen, vil den aktuelle klubben få økonomisk straff.

Klausulen er der for å forsikre Liverpool om at de utlånte spillerne får erfaring med regelmessig førstelagsfotball.

UTLÅNSPLAN:
UTLÅNSPLAN:  Liverpool-ledelsen vil se at unge spillere får rikelig med spilletid på førstelagsnivå når de er lånt ut.

Hele 22 spillere var lånt ut fra Liverpool forrige sesong. Flere av dem slet med spilletiden under oppholdet. Tiago Ilori spilte eksempelvis ingen A-lagskamper for Aston Villa før han ble hentet tilbake i januar.

Ettersom det engelske ligasystemet ikke tillater klubber å kreve at utlånsspillere starter kamper, har Liverpool kommet frem til klausulen hvor klubber heller straffes med bøter hvis antallet kamper ikke oppnås.

Liverpool ber for øvrig ikke om kompensasjon for låneavtaler grunnet de lønnsutgiftene som klubben sparer med spillere på utlån.

Hittil i sommer har målvaktene Danny Ward (Huddersfield), Ryan Fulton (Chesterfield) og Ádám Bogdán (Wigan) blitt lånt ut.

Det er interesse for flere, deriblant Ryan Kent, fra klubber som Barnsley, Bristol City og MK Dons. Burnley ønsker å låne Jon Flanagan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]