Luis Alberto på vei bort

De røde fortsetter å slanke spillerstallen. Nestemann ut er trolig spanske Luis Alberto.

14. jul 2016 kl 16.22 Marius Rabben

23-åringen har trent med Liverpool siden pre-season startet, men kom ikke med i de store kamptroppene mot Tranmere Rovers og Fleetwood Town.

Ifølge Liverpool Echo inngår han ikke i planene til Jürgen Klopp, og klubben håper de kan innkassere omkring 7 millioner pund ved et salg.

Det er flere interesserte klubber, skriver avisen, og gamleklubben Sevilla, som solgte ham til Anfield for 6,8 millioner pund i 2013, skal lede an kampen om signaturen hans.

To og et halvt år siden forrige LFC-kamp

Midtbanespilleren tilbrakte forrige sesong på lån hos Deportivo La Coruña i hjemlandet, hvor han nettet seks ganger og slo åtte målgivende pasninger i løpet av totalt 31 kamper.

FÅ KAMPER:
FÅ KAMPER:  Luis Alberto har bare spilt tolv tellende kamper i Liverpool-drakt. Sist han var på banen, var i 2013/2014-sesongen.

Luis Alberto har ikke spilt for Liverpool siden de banket Everton 4–0 i januar 2014. Han har fått tolv opptredener – ni i ligaen – for de rødes førstelag.

Siden forrige sesong har klubben allerede solgt Jordan Rossiter (Rangers), Jerome Sinclair (Watford), Lawrence Vigouroux (Swindon), João Teixeira (Porto), Sergi Canós (Norwich) og Martin Skrtel (Fenerbahçe), mens Kolo Touré, José Enrique og Samed Yesil er frigitt.

De unge keeperne Danny Ward og Ryan Fulton er sendt på sesonglange lån til henholdsvis Huddersfield og Chesterfield.

Venter på Ibe-bekreftelse

Jordon Ibe er på nippet til å bli bekreftet som Bournemouth-spiller etter å ha passert den medisinske testen. 20-åringen har blitt enig med klubben om de personlige betingelsene, og overgangssummen skal være 15 millioner pund.

Kantspilleren, som hadde sin siste trening på Melwood tirsdag, har reist til USA hvor Bournemouth-spillerne er i gang med sin sesongoppkjøring. En bekreftelse ventes innen kort tid.

I avtalene til Ibe og Canós har Liverpool forhandlet til seg klausuler for tilbakekjøp og videresalg, noe som betyr at de har førsterett på spillerne i fremtiden, og at de har krav på prosenter ved et eventuelt videresalg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]