Meget godt fornøyd med Kornmayer

Jürgen Klopp føler at Andreas Kornmayer passer som hånd i hanske i Liverpool-staben.

28. jul 2016 kl 17.43 Einar Kvande

Kornmayer kom til Liverpool som sjef for den fysiske treningen i sommer, etter 15 år i Bayern München.

– Han er et geni i alt han foretar seg for oss. Han er en erfaren herremann, som har lært av de beste og som har jobbet med de beste spillerne, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Utdanning og erfaring er det viktigste i en stilling som hans, og han kombinerer de to tingene på perfekt vis. Han passer meget godt inn i vår trenerstab, fortsetter Liverpool-manageren.

15 ÅR I BAYERN MÜNCHEN
15 ÅR I BAYERN MÜNCHEN  Andreas Kornmayer er en erfaren herremann.

– Vi kjente ikke hverandre før han kom hit, men han passer veldig godt inn. Han er smart, hyggelig og vittig. Jeg synes det er ganske viktig, for vi er sammen stor deler av dagen, så det virker ikke fornuftig å ha en kjedelig fyr gående rundt her, og Andreas er det stikk motsatte av kjedelig!

– Jeg tror spillerne føler at han hjelper de også. Fysisk form er ikke noe som kommer over natten. Det handler om å gjøre de riktige tingene, og repetere dem til du når neste nivå.

– Så langt har dette fungert veldig bra, og det føles veldig godt å ha Andreas på laget.

Driller defensiv organisering

Klopp har presentert en del nye øvelser for spillerne i sommer.

– Det er noen nye ting vi terper på, som jeg ikke hadde tid til å innføre forrige sesong. For spillerne tror jeg egentlig det meste vi gjør nå er nytt, men jeg er 100% sikker på at det vil være til hjelp for oss.

NYE ØVELSER
NYE ØVELSER  Endelig har Jürgen Klopp tid til å drille spillerne i de taktiske sidene av spillet.

– Jeg elsker disse øktene. Det viktigste er at du agerer tidligere og finner måten å organisere ting på raskere enn andre lag.

– Jo lenger vi selv har ballen, jo mindre trenger vi å tenke på å forsvare oss. Men vi må kunne forsvare oss også, så det er viktig å være perfekt organisert.

– Jo høyere i banen vi ønsker å forsvare oss, jo bedre organisert må vi være. Det er dette vi jobber med. Det er dette jeg elsker med preseason-treningen, at du kan jobbe med disse tingene to ganger om dagen. Det er perfekt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]