Møter kompisen i nattens kamp

Marko Grujic ser frem til å spille mot Chelseas Nemanja Matic.

27. jul 2016 kl 19.51 Einar Kvande

Duoen er lagkamerater på det serbiske landslaget, der Grujic fikk sin debut da han kom inn fra benken og erstattet nettopp Matic mot Kypros i mai.

– Nemanja er en god venn. Han begynte karrieren i samme klubb som meg, og er en av nøkkelspillerne på landslaget, forklarer Grujic til Liverpool Echo.

– Han spiller i samme posisjon som meg, og jeg håper å kunne bli hans partner på midtbanen til Serbia. Jeg kan lære mye av ham, legger den ferske Liverpool-spilleren til.

– Vi har snakket mye om engelsk fotball under samlingene med landslaget. Andre spillere som spiller i Premier League har også sagt mye positivt om den engelske ligaen.

– Nemanja fortalte meg at fotballen spilles i et høyere tempo og er mer fysisk krevende. Han sa at jeg må venne meg til dette, og han tror det vil gå noen måneder før jeg får sjansen. Han sa at jeg måtte sørge for å gripe sjansen når jeg får den. Han sa også at Liverpool er en stor, stor klubb – en av de største i England.

VENNER
VENNER  Marko Grujic møter kameraten Nemanja Matic i nattens kamp i Pasadena.

– Første gangen jeg hørte at Liverpool var interesserte i meg, ringte jeg Nemanja, Lazar Markovic og Aleksandar Kolorov, og de sa alle sammen at «jeg måtte skrive under for dem».

– Når tre forskjellige spillere sier det samme – og to av dem spiller for Liverpools store rivaler – sier det alt om Liverpools posisjon i europeisk fotball.

Omringet på bar

Grujic så Europaligafinalen i mai på en bar i Beograd.

– Liverpool er en veldig populær klubb over hele verden, og slik er det i Serbia også. Da jeg gikk på bar for å se finalen ble jeg omringet av Liverpool-fans. Det var noe slikt som 2000 stykker!

– I Serbia er det mange som elsker Liverpool. Det er den store klubben etter Røde Stjerne og Partizan.

Første gang i USA

Grujic startet Liverpool-karrieren med scoringer i treningskampene mot Fleetwood Town og Huddersfield Town. I natt blir det tøffere motstand, med Chelsea på motsatt banehalvdel.

TRIVES I USA
TRIVES I USA  Marko Grujic har aldri vært i USA tidligere.

– Dette er første gang jeg er i Amerika, og alt har vært flott. Vi har en god bane å trene på, et godt hotell, og været er bra, slik at vi kan forberede oss godt til Premier League starter.

– Men først skal vi gjennom tre tøffe kamper mot sterke lag her i USA, og jeg tror det blir en god test på hvor vi står for øyeblikket.

Ikke minst ser Grujic frem til å møte kompisen Matic i natt. Dette blir Liverpools første kamp mot et Chelsea-lag ledet av italienske Antonio Conte.

– Jeg har ikke snakket med Nemanja etter at den nye manageren kom til Chelsea, men jeg vet han har gode kvaliteter.

– Vi møter et meget sterkt lag i denne første kampen på turen. Det er 10 grader varmere her i Los Angeles enn det var i San Francisco, så det blir enda hardere i denne varmen. Men det vil bare gjøre oss godt, som en del av forberedelsene til sesongstart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]