– Nå begynner vi den andre fasen av pre-season

Etter fire kamper på engelsk jord dro Liverpool til USA. Jürgen Klopp er storfornøyd med basen i California.

22. jul 2016 kl 17.57 Marius Rabben

De røde forlot John Lennon Airport klokka 03.30 lokal tid natt til torsdag, bare timer etter seieren over Huddersfield, og åpnet USA-oppholdet med en lett treningsøkt.

Klopp og spillerne fikk senere en omvisning på øya Alcatraz i San Francisco, før dag to i statene er begynnelsen på en ny tøff treningsperiode i sesongoppkjøringen.

– Skal returnere bedre enn vi var da vi dro

Liverpools base er det berømte Stanford-universitetet, og Klopp beskriver fasilitetene som «enestående».

– For et herlig sted! Det er et skikkelig sportsanlegg, ikke bare for fotball, men mange forskjellige idretter. Jeg elsker atmosfæren der. Vi skal benytte oss av det nå, og vi skal returnere bedre enn vi var da vi forlot England, sier han til klubbens nettsider.

De engelske EM-spillerne – Nathaniel Clyne, Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner og Daniel Sturridge – har sluttet seg til troppen, og flere kommer i løpet av de neste dagene.

I USA:
I USA:  Liverpool-troppen i vokser vokser gradvis over de neste dagene, med EM-spillere som returnerer fra ferie. Lallana og de øvrige engelske er tilbake.

– Nå begynner vi den andre fasen av pre-season. Mange flere spillere slutter seg til oss – de engelske i dag og belgierne i morgen. Det er veldig viktig for vår del, sier Klopp.

– Det er en gruppe på nesten ti spillere som begynner å trene nå. Det er en utfordring, og vi har neste kamp i løpet av de fire–fem neste dagene.

Den spilles mot ligakollega Chelsea klokka 05.30 natt til torsdag 28. juli. Eurosport Norge viser oppgjøret, som allerede er Liverpools femte kamp for sommeren.

– Vet hva vi skal gjøre

De fire første endte alle med seier – uten et eneste baklengsmål – mot lag fra lavere divisjoner i England.

– Kampene var mer enn okay, spesielt når man tenker på hvordan vi ligger an (i oppkjøringen), hva vi har gjort på treningene og intensiteten i øktene, fortsetter Klopp.

– Så jeg var veldig fornøyd. Ikke med alt, selvsagt, for vi må forbedre mye. Men det er viktig informasjon. Kamper er til for å se på og analysere, og det har vi gjort, så vi vet hva vi skal gjøre.

TØFF PERIODE:
TØFF PERIODE:  Klopp og staben trener spillerne beinhardt i sommer. Nå er laget i gang med andre fase av sesongoppkjøringen.

Etter møtet med Chelsea venter AC Milan natt til neste søndag. Under hjemreisen drar Liverpool innom St. Louis for å møte Roma natt til tirsdag 2. august. Se hele terminlisten her!

– Må få dem i best mulig form

Manageren sier landslagsspillerne som ligger noe etter i treningsmengde skal flettes gradvis inn, men på en planlagt måte som forbereder dem til Premier League-starten.

– Vi skal kombinere dem litt og spille med forskjellige lag fra nå av, for vi må få dem alle i best mulig form, påpeker Klopp.

Tilbake i England er Barcelona motstander på Wembley lørdag 6. august. Dagen etter spiller Liverpool – ventelig med en helt annen tropp – mot Mainz i Tyskland.

Ligastarten mot Arsenal finner sted på Emirates søndag 14. august.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]