Ojo sentral i engelsk seier

To målgivende pasninger på få minutter var avgjørende i Englands første kamp i U19-EM.

12. jul 2016 kl 21.21 Marius Rabben

(Frankrike U19 – England U19 1–2) En glimrende åpning av britene var nok til å overliste Frankrike på Albstadion i tyske Heidenheim tirsdag kveld.

Liverpool-spiller Sheyi Ojo var sentral i at de unge løvene ledet med to mål allerede før ti minutter var passert.

To Ojo-assists

Først slo en Frankrike-forsvarer ballen i eget nett etter et Ojo-innlegg fra høyresiden, så spilte han fri Chelsea-spiss Dominic Solanke, som satte bestemt inn det andre alene med keeper.

Ojo forsøkte selv å øke ledelsen etter tolv minutter, men skuddet fra 16-meteren gikk rett på keeper.

England, med tidligere røde Jordan Rossiter på midtbanen, dominerte og kontrollerte det første kvarteret, men Frankrike jobbet seg gradvis inn i oppgjøret, noe som ga uttelling før pause.

En flott volleyscoring av Jean-Kévin Augustin eter frisparkinnlegg sørget for spenning den neste timen, og kampbildet var betraktelig jevnere enn åpningen.

En drøy time for Ojo

Aidy Boothroyd, den engelske U19-sjefen, tok Ojo av banen etter 65 minutter. 19-åringen var i likhet med lagkompisene friske den første perioden i kampen, men dabbet mer av da Frankrike fikk opp tempoet.

Selv om «Les Bleus» kom til noen brukbare utlikningsmuligheter den siste halvtimen, holdt England unna presset og vant i den tyske byen.

Neste kamp for Ojos lag er mot Nederland kommende fredag, før de avslutter gruppespillet mot Kroatia neste mandag. Begge kampene spilles klokka 12.

Nederland slo for øvrig Kroatia 3–1 i den andre kampen i gruppe B. Gruppe A består av Italia, Østerrike, Portugal og vertsnasjonen Tyskland.