– Problemet er at dere skriver for mye om dem

Jürgen Klopp var meget godt fornøyd med sine unge spillere i 2-0 seieren over Wigan.

17. jul 2016 kl 22.39 Einar Kvande

– Jeg liker virkelig det som skjer. Men problemet er at dere skriver for mye om dem. Dere har nok tid til å skrive om dem. De er unge nok til det. Dere kan skrive om dem når de blir 18 eller 19 år, men ikke mens de går på skolen og møter venner, sa Jürgen Klopp til pressekorpset etter tomålsseieren på DW Stadium.

– Jeg kunne ikke i den alderen ha forklart hva som skjer med meg, så jeg mener dere skal roe dere ned. Alt vil bli bra. Vi er som en familie for disse spillerne, og vi vil holde et godt øye med dem. Men det er ikke viktig hvem som blir med til Amerika. Vi reiser ikke dit på ferie, og det er ikke de viktigste treningsøktene i deres liv. De har sitt eget lag de skal spille for her hjemme, og så får vi se hva som skjer.

– Dersom de lærer, lytter, er konsentrerte og disiplinerte, vil de ha en lys fremtid, det er sikkert. Men mellom nå og den lyse fremtiden ligger det mye hardt arbeid. La oss starte med det arbeidet, og ikke blåse dette opp som store nyheter, sier Klopp om innsatsen til Ben Woodburn, Ovie Ejaria og Trent Alexander Arnold i treningskampene hittil.

– Det jobbes godt i ungdomsavdelingen

– De er bevis på at det jobbes godt i ungdomsavdelingen ved akademiet. Jeg måtte være blind for å ikke se talentet til disse guttene. Jeg kan ikke ta noe av æren for deres kvaliteter.

SOLID
SOLID  Ovie Ejaria leverte god innsats på DW Stadium.

– Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg har hatt en stor påvirkning på dem, men det er ikke sant. Min fremste egenskap er at jeg er tålmodig, så jeg kan vente, og vi vil vente til disse guttene er klare. Det handler om å finne riktig tidspunkt. De er på god vei, og vi vil ikke glemme dem, det er sikkert.

– Det er ikke slik at vi har dem og bruker dem nå i preseason, og så tenker vi ikke mer på dem. De er våre spillere, det er sikkert, og vi vil gjøre alt vi kan for at de skal være gode nok når de er gamle nok.

Tar trolig med to unggutter til USA

– Jeg tror jeg vil med meg to av dem til USA, men jeg har ikke tatt noen endelig avgjørelse. Turen handler ikke om å ta med seg unge spillere.

– I løpet av de siste årene har mange unge spillere fått vise seg frem under preseason i England, og folk blir er i skyene over hvor gode de er. Men så hører du ikke mer om dem. Jeg ønsker ikke å gjøre det på den måten. Definitivt ikke.

SKOLEGUTT
SKOLEGUTT  Jürgen Klopp minner om at Trent Alexander-Arnold fortsatt er skolegutt.

– Vi ser deres kvaliteter, og vi ønsker å forbedre disse unge karene. Utvikle dem. Det er hva vi gjør. Det handler ikke om de blir med til Amerika eller ei.

– Ovie Ejaria, Trent Alexander-Arnold og Ben Woodburn er fortsatt skolegutter. Akkurat nå har de ferie fra skolen, men de har en del annet å gjøre enn å spille fotball også. Det er slik livet er. Slik var livene våre også. Vi skal være med dem hele veien, hjelpe dem, og vi kjenner deres kvaliteter, så situasjonen kunne ikke vært bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]