– Sa at jeg ikke var fornøyd i pausen

Liverpools manager så positive ting i seieren over Fleetwood Town, men legger ikke skjul på at det er «mer å lære» for spillerne.

14. jul 2016 kl 00.21 Marius Rabben

– I kamper som dette, mot lag som Fleetwood, må du være klar for å finne løsningene. Noen ganger klarte vi det, andre ganger ikke, forklarte Jürgen Klopp overfor LFCTV etter oppgjøret.

Med to vidt forskjellige ellevere fra første til andre omgang fant Liverpool veien til målet fem ganger mot den lille League One-klubben.

– Bedre løp og pasninger i andre omgang

– Jeg tar med meg noen bra ting fra denne kampen. Vi er nødt til å jobbe videre, men jeg så positive ting. Sjansene vi skapte, selvsagt, og det var bra forsvarsspill i tillegg.

Sjefen legger til at han er mer fornøyd med prestasjonen etter pause fordi laget fungerte bedre som et kollektiv.

FULGTE RÅD:
FULGTE RÅD:  Ryan Kent kom inn og slo to målgivende pasninger – i tråd med managerens ønske om bedre spill fremfor individuelle ferdigheter. Foto: Propaganda

– Det var gode individuelle prestasjoner, men i pausen sa jeg at jeg ikke var fornøyd med lagspillet, for jeg mente vi kunne gjort det bedre.

– I en kamp som dette er noe galt hvis de eneste bra situasjonene kommer ut av individuelle kvaliteter, sier han.

Elleve endringer på laget, som i treningskampen mot Tranmere Rovers forrige uke, ga nye muligheter til blant andre Ben Woodburn, som både nettet og noterte seg for assist.

– Vi scoret målene i andre omgang på grunn av flotte pasninger, gode løp, enkle pasninger. Det er sånn fotball bør fungere. De tingene gjorde vi bedre i andre omgang, påpeker Klopp.

Før pause ga debutant Marko Grujic laget ledelsen, og etter Woodburns dobling løsnet det for bortelaget. Lucas Leiva satte enkelt inn det tredje etter forarbeid av Ryan Kent, før Roberto Firmino kronet onsdagskvelden med to scoringer.

– Vi kan gjøre det bedre

Klopp sier han fokuserer på at samspillet skal fungere fordi individuelle prestasjoner alene ikke er nok når alvoret starter neste måned.

– I pre-season må man virkelig vise intensiteten av treningen i kampene. Jeg tror vi kan gjøre det bedre, men vi er nødt til å lære. Man har ikke enkle kamper i Premier League, så vi må lage situasjoner hvor det ikke er så enkelt for guttene.

FORBEREDER:
FORBEREDER:  Klopp håper spillerne bruker pre-season som erfaring for å bli spillemessig bedre sammensveiset foran Premier League-sesongen. Her med Zeljko Buvac. Foto: Propaganda

– Jeg vil ikke si at pre-season er hardt, men det er veldig viktig. Forrige sesong hadde vi egentlig ikke tid til å trene. Dette året får vi kanskje litt mer tid.

Det har bare gått elleve dager siden stallen samlet seg på Melwood etter ferien, men Liverpool ser nå allerede mot kamp nummer tre – mot Wigan kommende søndag.

Venter på EM-spillerne

Klopp ser også frem til at gruppa med landslagsspillere returnerer i løpet av de kommende ukene.

– De tre første ukene trener vi med én gruppe. Og så kommer en ny gruppe tilbake, og vi må finne en måte å samle dem. Alle spillerne som ikke er med oss nå, er viktige spillere, så vi må få dem tilbake og se hva vi skal gjøre.

– Vi er nød til å jobbe videre, og det skal vi gjøre, fastslår Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]