Ser frem til USA-turen

Men først skal Cameron Brannagan og Liverpool gjennom to treningskamper til på engelsk jord.

16. jul 2016 kl 18.48 Einar Kvande

Liverpool møter Wigan i morgen og Huddersfield på onsdag, før de setter kursen mot USA for å spille i International Champions Cup.

– Jeg ser veldig frem til USA-turen. Jeg kan nesten ikke vente, sier 20 år gamle Brannagan til Liverpool Echo.

– Vi skal spille noen store kamper i Statene, og deretter venter Barcelona på Wembley. For en ung gutt som meg er dette store kamper å se frem til, og som jeg forhåpentligvis får spille i, legger midtbanespilleren til.

Det snakkes om ny kontrakt

Brannagan ble født i tykkeste Manchester United-land, i Salford, men har vært tilknyttet Liverpool FC siden han var fem år gammel. Han fikk førstelagsdebuten for Liverpool i Europa League-kampen mot Bordeaux i september. Totalt ble det ni kamper for førstelaget forrige sesong.

Wigan Athletic, som Liverpool møter i morgen, kom med en forespørsel på Brannagan tidligere i sommer, men fikk blankt avslag av Liverpool-ledelsen. I stedet snakkes det om en ny langtidskontrakt med Anfield-klubben.

–Jeg får bare se hva som skjer. Du vet aldri hva som skjer i fotball. Jeg håper å få sjansen tidlig i sesongen, og ta vare på den. Det må være målet.

– Inntil det skjer skal jeg jobbe videre, jobbe hardt på trening, og dersom jeg får sjansen skal jeg være klar til å ta vare på den. Så lenge jeg holder beina på bakken og er fokusert, vil det gå bra.

NYTER HVER KAMP
NYTER HVER KAMP  Cameron Brannagan håper å imponere Jürgen Klopp i sommer.

– Det er mange unge talenter på vei frem i klubben. Forhåpentligvis vil de slå ut i full blomst de kommende årene. Noen av disse talentene har vist seg frem for førstelaget nå i sommer.

–Personlig er jeg glad for hver kamp jeg får spille på dette stadiet av min karriere. Du ønsker å være ute på banen, og vise hva du duger til. Det viktigste akkurat nå er å komme i form, men får du sjansen til å spille vil du også vise deg frem og vise hva du duger til.

– Jeg syntes andreomgangen mot Fleetwood var morsom. Jeg syntes vi spilte veldig bra. Vi skapte mange sjanser, og scoret også flere mål. Det var hyggelig å være med på det.

– Det er fint at så mange av oss unge spillerne får sjansen til å vise våre kvaliteter. Jeg har for eksempel spilt sammen med Connor Randall siden jeg var seks år gammel, og da er det stort å få spille sammen for førstelaget. Det gir oss selvtillit, fordi vi kjenner hverandre så godt. Det samme gjelder en kar som Ryan Kent. Det er enklere å få samspillet til å fungere når du kjenner medspillerne godt, for da slipper du å gjette hva de vil foreta seg.

Offensivt anlagt

Så lenge karer som Jordan Henderson, James Milner, Emre Can og Joe Allen fortsatt har ferie, blir det trolig mer spilletid på Brannagan de kommende to ukene.

BOKS-TIL-BOKS
BOKS-TIL-BOKS  Cameron Brannagan er en energisk spiller.

– Jeg er nok hva folk kaller en boks-til-boks-spiller. Jeg liker å være med fremover, og dersom vi leder kan jeg forsøke å kontrollere spillet litt.

– Jeg er villig til å spille der hvor manageren ønsker å bruke meg. Men jeg er nok en offensivt anlagt midtbanespiller. Jeg liker å skape sjanser og score mål, men noen ganger må du også kontrollere tempoet og holde på ballen mer. Det handler om å tilpasse seg situasjonen.

– Manageren snakker mye med oss. Vi jobber en del med avslutninger, men dette vil komme naturlig etter hvert som vi kommer i bedre form. For øyeblikket handler alt om å trene hardt og holde seg skadefri, og så får vi ta det derfra. Hver minutt jeg får med spilletid er en bonus, og nå ser jeg frem til de kommende kampene, avslutter Brannagan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]