– Skriver under på femårsavtale

Georginio Wijnaldum har tatt farvel med Newcastle-spillerne. Trolig blir han klar for Liverpool fredag.

21. jul 2016 kl 22.16 Marius Rabben

«Gini» Wijnaldum ligger an til å bli helrød for i en overgang verdt 25 millioner pund før helga. Ifølge Liverpool Echo inkluderer det to millioner i bonuser, som utbetales om visse klausuler innfris.

Den 25 år gamle nederlenderen skal ha blitt enig med Liverpool om de personlige betingelsene.

Avisen Chronicle opplyser at Wijnaldum vil signere en femårskontrakt med 75 000 pund i uka.

Godt forhold mellom managerne

Overgangen inkluderer ikke en spiller i retur for Newcastle. Tidligere har Lucas Leiva og Jon Flanagan blitt koblet til St. James’ Park som en mulig del av avtalen, noe Chronicle avviser.

Samarbeidet mellom Newcastle-manager Rafael Benítez og Jürgen Klopp kan imidlertid resultere i fremtidige lån mellom klubbene, tror avisen.

Benítez er på jakt etter minst to nye spillere i sommer – en spiss og en kantspiller – og spanjolen har ikke utelukket en defensiv forsterkning, skriver Chronicle.

Debut mot Chelsea?

Liverpool har planlagt at Wijnaldum skal fullføre den medisinske testen fredag, før han skriver under på kontrakten og drar til California for å slutte seg til Klopps mannskap.

Midtbanespilleren, som var på banen under en treningskamp onsdag kveld, skal ha tatt farvel med lagkompisene og staben til Newcastle.

Ifølge Daily Mirror kan Wijnaldum være på plass i Liverpool-leiren kommende søndag, noe som gir ham fire dager med spillerne før en eventuell debut mot Chelsea.

Liverpool møter også AC Milan og Roma i USA, før Barcelona venter i et stortstilt møte på Wembley 6. august.

Skriver han under, blir Wijnaldum den sjette signeringen Klopp gjør som Liverpool-manager – etter Marko Grujic, Joël Matip, Loris Karius, Sadio Mané og Ragnar Klavan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]