Tiltenkt rollen som førstekeeper

Ryan Fulton vil trolig få mye spilletid i Chesterfield.

11. jul 2016 kl 13.10 Einar Kvande

Chesterfield-manager Danny Wilson er i skyene etter at han klarte å sikre seg den 20 år gamle keeperen Ryan Fulton på lån fra Liverpool for hele kommende sesong. Chesterfield hadde nemlig ingen skadefrie målvakter ved inngangen til preseason.

Chesterfield-troppen, inkludert Fulton, er på plass i Ungarn, hvor man er tre dager inne i en intensiv treningsleir. Chesterfields faste keeper Tommy Lee er ikke med på turen, da han er inne i en restitusjonsfase etter en skulderoperasjon.

Holdt øye med Fulton i Portsmouth

– Vi vet ganske mye om Ryan. Han fikk virkelig testet seg på lån hos Portsmouth mot slutten av forrige sesong. Nå er han klar til å ta steget opp en divisjon, slår Danny Wilson fast til Chesterfields offisielle nettside.

– Det var et stort tilbakeslag å miste Tommy, men i Ryan har vi fått en fantastisk erstatter og en potensiell førstelagsspiller, så vi er henrykt over at han kom til oss, fortsetter Chesterfield-manageren.

– Han er en fantastisk gutt også. Vi har jobbet med ham, og nå gleder han seg til å begynne å spille kamper for oss. Det var litt av et kupp av oss å få ham hit.

Fulton spilte 13 kamper på lån for Portsmouth i League Two forrige sesong. Nå skal han altså få prøve seg ett nivå høyrere, i League One.

– Håper han blir vår førstekeeper

Chesterfield har hentet ham med tanke på en rolle som førstekeeper, mens Lee jobber seg tilbake i form etter operasjonen. League One-klubben jakter imidlertid enda en målvakt, som er tiltenkt rollen som andrekeeper.

– Jeg håper at Ryan blir vår førstekeeper. Vi trenger en keeper til også, og vi vil ta tiden til hjelp for å finne en, nå som vi har sikret oss Ryan, sier Wilson om den saken.

– Vi var veldig heldige med at Liverpool ga oss tillatelse til å låne Ryan. Det virket som de ble veldig imponert over at Ryan vil få sjansen til fast førstelagsspill her.

– Det å hente inn en keeper av Ryans kaliber hadde høyeste prioritet for oss. Nå som avtalen er i boks, kan vi ta oss god tid i prosessen med å finne en andrekeeper. Vi er på utkikk etter en ung keeper med gode kvaliteter, slik at vi er dekket for resten av sesongen.

– Det kommer til å bli en lang og hard sesong, så vi trenger god dekning på keeperplassen. Vi vet ikke eksakt hvor lenge Tommy vil være ute, så det er viktig at vi har keepersituasjonen under kontroll.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]