Tvinges ut på stopperjakt

Skadene til Joe Gomez og Mamadou Sakho fører Jürgen Klopp ut på stopperjakt, i et transfervindu der Liverpool så langt på ingen måte har slått på stortromma.

15. jul 2016 kl 13.56 Einar Kvande

Velinformerte Dominic King hevder at Jürgen Klopp hadde kun to spillerkjøp til på blokka denne sommeren, men det var før skadene til Mamadou Sakho og Joe Gomez.

– Leicesters venstreback Ben Chilwell og Udineses midtbanespiller Piotr Zielinski skulle være Klopps to siste kjøp denne sommeren, men nå må Liverpool-manageren i tillegg søke etter en midtstopper, skriver King i Daily Mail.

The Independent slår også fast at Liverpool nå er i markedet etter en ny midtstopper, etter den nye skaden til Joe Gomez.

Liverpool har i sommer solgt Martin Skrtel til Fenerbache for 5.5 millioner pund. I tillegg har de frigitt rutinerte Kolo Toure og unge Daniel Cleary, mens Steven Caulker ble sendt tilbake til QPR etter et mislykket låneopphold.

Joe Gomez og Mamadou Sakho vil altså være ute med skader når ligaspillet sparkes i gang på Emirates Stadium i midten av august, og Tiago Ilori vil være opptatt med OL-spill for Portugal i Brasil.

Summa summarum betyr dette at Liverpool per dags dato bare har tre midtstoppere som er skadefrie til ligaåpningen.

De klare førstevalgene vil være Dejan Lovren og Joel Matip, med Andre Wisdom som back up. I tillegg har vi unge Tom Brewitt, men han er ung og uprøvd i førstelagssammenheng.

Kan Kolo være løsningen?

I engelske medier har det nå blitt spekulert i at Liverpool vil hente inn en erfaren stopper for å ha i bakånd om Lovren og/eller Matip blir skadet, og enkelte har til og med ymtet frempå om å hente inn igjen frigitte Kolo Toure.

HENTES TILBAKE?
HENTES TILBAKE?  Engelske medier spekulerer i om Liverpool vil hente tilbake Kolo Toure.

– Jeg er litt usikker på om det er riktig vei å gå, sier Kopite-redaktør Torbjørn Flatin til Liverpool.no.

– Kolo er en kjempekar, men for meg blir det litt merkelig å hente ham tilbake. Jeg sier ikke at det blir feil, men Kolo er en type som har vært mye skadet. Men han hadde sikkert klart å gjøre en jobb der bak om det kniper, og kan til nød nyttes som høyreback også.

Flatin forventer at Jürgen Klopp henter inn en vestreback og en sentral midtbanespiller før transfervinduet stenger, men innser at det nå også vil være nødvendig med en midtstopper til.

Store forventninger

Mange hadde store forventninger til hva Jürgen Klopp ville foreta seg i sitt første sommervindu som Liverpool-manager, men så langt har Liverpool bare handlet spillere for rundt regnet 6 millioner pund netto.

Snaue 35 millioner pund er blitt brukt på trioen Joel Matip, Loris Karius og Sadio Mane, mens like i underkant av 30 millioner pund er blitt hentet inn igjen gjennom salgene av Jordon Ibe, Martin Skrtel, Sergi Canos, Jerome Sinclair, Jordan Rossiter, Joao Teixeira og Lawrence Vigouroux.

– Mange er nok skuffet over at Liverpool ikke har brukt mer penger i sommer, men Klopp er en kar som kjører sitt eget løp. Han er en type som skynder seg langsomt, om det går an å formulere seg slik, sier Flatin.

I BALANSE
I BALANSE  Liverpool går nesten i balanse på transfermarkedet så langt i sommer. Foto: Propaganda

– Han liker å hente inn unge, sultne spillere, som han kan være med på å forme selv. Personlig hadde jeg likt å se en type som Jonas Hector blitt hentet inn til forsvarsrekka, eller at vi hadde kjøpt en rutinert og allsidig spiller som kan brukes i flere posisjoner i forsvaret.

– Ender vi opp med å gå i balanse på spillerkjøp, blir jeg nok som mange andre skuffet.

– Når det er sagt, så tror jeg ikke Klopp tenker på penger i det hele tatt selv, når han handler spillere. Han er ute etter de spesielle typene han ønsker seg.

– Jeg håper imidlertid at han henter en mer etablert venstreback enn en 19-åring fra Leicester. Det er godt mulig at Ben Chilwell er et mye større talent enn jeg tror, men det virker i alle fall ikke som noen andre storklubber er ute etter ham.

Ambisjonsnivået til FSG

Vi spør Flatin om dette sier noe om ambisjonsnivået til Fenway Sports Group.

– Jeg er egentlig rimelig godt fornøyd med å ha fått inn spillere som Mane, Matip og Grujic, men jeg hadde som nevnt håpet på en profil til.

– FSG har vel aldri brukt mer penger på spillerkjøp enn de har generert fra driften av Liverpool FC, og jeg tviler på at de er innstilt på å bruke penger fra egen lomme på transfers. De bruker en del penger på å bygge nye Main Stand, men vil neppe grave dypt i egen lommebok for å kjøpe spillere. Slik er det bare.

– Moneyball-prinsippet henger nok fortsatt litt igjen i deres filosofi. De ønsker at manageren skal kjøpe unge spillere, som han kan utvikle, og som senere kan selges igjen med fortjeneste. Det som bekymrer meg er at jeg tror ledelsen må bryte litt med denne filosofien, skal Liverpool spille seg inn blant topp fire igjen, avslutter Flatin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]